avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere!!!

Buna ziua!

Am primit un e-mail de la angajator prin care spune ca toti cei care(3 persoane) nu vor semna contact (lucram in vanzari) pana pe data de 15 mai vor fi concediati.In urma cu o luna alti 2 colegi au fost concediati pe acelasi criteriu.
Salariul pe luna trecuta s-a virat doar jumatate, urmeaza si cel de luna aceasta care cu siguranta nu se va plati. Bonurile nu le-am primit de 2 luni.Colegii care au fost concediati nu au primit nici ei salariile din urma.
Daca voi fi concediat ce drepturi am? Am dreptul si la un salariu compensatoriu?

Cum ne vom recupera banii si bonurile?
Pe inventar am primit masina, laptop, telefon. Pot retine aceste bunuri pana imi sunt platite toate salariile?
Va multumesc!

Continuare....

In e-mail seful nostru spune asa:"pentru toata echipa de vanzari in data de 15.05.2009 expira preavizul de incetare a contractului de munca".

Tin sa precizez ca nu ni s-a spus de nici un preaviz, nu am semnat nimic si mai mult e-mail-ul a fost trimis pe data de 08.05.2009, iar din cate stiu eu daca angajatorul te concediaza, preavizul este de 21 de zile de la data semnarii lui.

Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
iama, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:24, 8 Mai 2009
Avand in vedere speta d-voastra, va pot spune urmatoarele:
1. Restituiti, in eventualitatea concedierii, bunurile care sunt proprietatea angajatorului, pe baza unui proces verbal, din care un exemplar sa ramana la d-voastra.
2.Aveti dreptul la cel putin 1 salariu compensatoriu.
3. Va bucurati de toate drepturile salariale pe care le aveti trecute in CIM, ori in actele aditionale la acsta.
4. Aveti un drept de creanta asupra salariului ori partii de salariu neachitate.
Pentru ca ati scris ca lucrati in vanzari,daca societatea angajatoare are ca obiect de activitate comertul, veti beneficia de doua salarii compensatorii, conform Contractului colectiv de munca la nivelul ramurii comert.
1. Cum veti fi concediati? Cu ce articol din Codul muncii? Banuiesc ca prin desfiintarea postului ocupat de dvs. (art.65 din Codul muncii).
2. Daca este asa, tineti cont de recomandarile colegilor mei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere fara motiv AlexM101 AlexM101 Directorul companiei la care lucrez mi-a comunicat verbal ca doreste incetarea relatiei de colaborare cu mine (exista CIM) fara a avea o motivare in care sa mi ... (vezi toată discuția)
Nr maxim de salarii compensatorii in cazul demisiei usedtobeNemesh usedtobeNemesh Buna ziua. Tocmai am sosit de la locul de munca unde am fost instiintat cum ca firma nu mai are nevoie de serviciile mele argumentandu-se ca bugetul alocat ... (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintarea postului.urgent!!! andrea23 andrea23 Buna seara! Lucrez la o firma ca si inginer in industria alimentara-sef de schimb ambalare.Problema mea este urmatoarea.In productie sunt 6 sefi de schimb,3 la ... (vezi toată discuția)