avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere relativa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere relativa

Buna seara, as dori sa va rog frumos dupa ce veti citi aceste randuri sa ma indrumati intr-un fel, multumesc anticipat.
Sunt o persoana care a avut un serviciu stabil timp de 5 ani de zile si care pe langa acest serviciu, am mai gasit un job part-time doar in week-end intr-un club din centrul vechi. Am lucrat aici timp de 4 ani de zile numai in perioadele toamna-primavara si anume Septembrie- Aprilie . ( Doar in lunile acestea aveau nevoie de serviciile mele).
Tin sa precizez faptul ca am lucrat la negru, nu eram platit cu o suma fixa dar la un moment dat am ridicat pretentia sa mi se ofere un contract de colaborare macar, ceva acolo ca si cum as fi angajatul lor insa m-au refuzat categoric si sa aflu cu stupoare ca au angajat o alta persoana in locul meu probabil care nu a avut atat de mari pretentii ca si mine.
Mi-as dori sa aflu va rog daca pot face ceva in privinta aceasta? Deoarece ma simt nedreptatit pentru ca mi-am cerut dreptul? Teoretic daca as fi lucrat cu un contract de munca as fi avut dreptul la concediu sau ceva de genul acesta ? va intreb lucrurile acestea deoarece clubul acesta infloreste numai prin munca la negru, bani spalati si cine stie mai cate, daca pot face o reclamatie undeva ? Poate ma sfatuiti Dumneavoastra multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 4 Octombrie 2013
Pt dvs. nu puteti obtine nimic, insa puteti sesiza ITM asupra aspectelor relatate.
Muncind în afara cadrului legao persoana suportă de unul singur toate riscurile şi consecinţele negative ale acestei opţiuni pe piaţa muncii.
Munca “la negru” implică riscuri şi pentru angajator. Dintre acestea amintim:
- amendă contravenţională pentru încălcarea prevederilor art. 260 alin.1 lit.e din Codul Muncii.
- răspundere penală conform prevederilor legale in materie.

Munca la negru poate fi sesizata la ITM si/sau Inspectia muncii. Cei care sesizeaza astfel de fenomene trebuie să spună despre ce societatea e vorba, să-i dea numele, sediul social sau locaţia unde se desfăşoară activitatea fără forme legale de angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane incasate la negru IulyaF IulyaF Buna ziua, Ma aflu in situatia in care pe perioada in care am fost angajata in cadrul unei companii am fost remunerata cu un salariu fix trecut pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Ore prestate sambata Mioara.B Mioara.B Buna ziua! Un angajat lucreaza luni- vineri 8-16. Sambata la ora 12 este solicitat sa vina la serviciu timp de 3 ore- accepta.Cum ii consider cele 3 ore? Munca ... (vezi toată discuția)
Cind reclami pe angajator silviu35 silviu35 CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa ... (vezi toată discuția)