avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hartuire sau nu?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hartuire sau nu?

Buna seara.
Va rog sa ma invatati ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie: am divortat in martie 2012. La divort s-a stabilit domiciliul copilului minor la mine. In octombrie 2012 am initiat actiunea de partaj care inca nu s-a finalizat. In noiembrie 2012, fostul sot a cerut domiciliul minorului la el. Am castigat din nou domiciliul copilului.
In ultima perioada insa, fostul sot ma urmareste cu un individ cu camera de filmat in diferite ipostaze legate de copil: deschiderea anului scolar, ziua ei onomastica (la scoala), face plangeri pe la politie pentru a sesiza ca MI-AM RAPIT COPILUL...(asta chiar nu stiu cum ar trebui catalogata).
Poate cineva sa ma invete ce pot face? Il pot acuza de hartuire?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 19:51, 3 Octombrie 2013
Puteti solicita un ordin de restrictie impotriva sotului, care se judecă de urgenţă, în camera de consiliu. Trebuie sa aveti pregatite din timp probe, deoarece judecata se face de urgenţă şi cu precădere, cum am mai spus, nefiind admisibile probe a căror administrare necesită timp îndelungat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare - neintelegeri intre soti - invitatie la politie kryss72 kryss72 sotul meu a facut o plangere la politia ploiesti..sectia 3...precum l=am dat afara din casa.....doamna care a preluat plangerea m-a sunt sa ma inormeze dar ... (vezi toată discuția)
Ordonanță președințială pensie de întreținere și domiciliu minor AndreeaTeo45 AndreeaTeo45 Buna seara! Ma aflu in proces de divort cu fostul sot. Buletinele amandurora sunt pe Bucuresti, iar eu m.am mutat cu copilul minor in Cluj. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Fostul sot mai are dreptul la camera dupa 14 ani ? Krissia . Krissia . 1.Am divortat in 1997. In 1998 divortul s-a definitivat in cadrul aceluias proces si cu incredintarea minorului catre mine, plus departajarea folosintei ... (vezi toată discuția)