As vrea sa-mi clarific o nelamurire. Am citit pe acest forum dar si pe altele despre persoane (angajatori) care au trimis un contract nesemnat de angajator la itm/revisal dupa care angajatul nu vroia sa mai semneze contractul si cereau sfaturi.
Nelamurirea mea este cum se poate intampla asa ceva? Cum este primit/acceptat contractul respectiv? Din cunostiintele mele, acele foi nu au nicio valoare de contract din moment ce nu sunt semnate de ambele parti, deci cum ITM accepta asa ceva? Ar accepta la fel de usor si o revista playboy?
Contractul se trimite online sub forma unei raportari si nu hartia in sine. Hartia sta la sediul angajatorului (un exemplar) si la angajat (un exemplar). Transmiterea trebuie sa corespunda cu contractul semnat de la sediu. Problema ridicata de dvoastra se refera probabil la efectuarea transmiterii de catre angajator, fara a fi contractul semnat.
Incercati sa trimiteti prin programul REVISAL o revista playboy si vedeti daca este acceptata.!!
Programul cuprinde anumite date despre angajator si angajat . Programul nu cuprinde si semnatura partilor. Prin urmare, exista posibilitatea de a completa si transmite un c.i.m. prin REVISAL fara semnatura salariatului.
Intr-adevar, lipsa semnaturii uneia dintre parti pe c.i.m. inseamna ca acesta nu-si produce efecte pentru care s-a dorit semnat.
De aceea legea prevede ca, anumite date din c.i.m. se completeaza si se trasmit in REVISAL cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.