avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raspuns la intampinare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raspuns la intampinare

Am facut cerere de vizitare a fiicei mele in varsta de 10 ani si 7 luni fiind divortat de fosta sotie din 2007 .In acest timp am fost cu fetita in parc sau la fostii socrii unde sta in timpul saptamanii.Mentionez ca atunci cand mergeam in parc fosta sotie a fost totdeauna prezenta si bineinteles numai un climat cald nu se crea,acesta fiind si motivul cererii mele -fetita a crescut si consider ca nu trebuie sa mai ia parte la asa ceva.A facut intimpinare in care spune ca nu vrea sa iau copilul acasa deoarece nu imi cunoaste anturajul,ca atunci cand am fost casatoriti consuam bauturi alcoolice si ii e teama ca voi fi violent.Recunoaste ca am mentinut relatia cu fiica mea dar spune ca atat ea cat si parintii ei m-au primit deoarece le-a fost frica sa nu fac scandal.Eu nu am vazut o frica la ei si daca ar fi fost asa puteau sa cheme autoritatile si sa nu ma primeasca.Mai mult decat atat fostii socrii mi-au spus de mai multe ori ca fiica mea sufera ca nu suntem impreuna.Realitatea este ca fiica mea se simtea bine cu mine ,ma dorea acesta e motivul acceptarii intilnirilor dar acum a crescut si incepe sa fie sub influenta mamaei la eventualele audieri ale minorei.Parata scrie in intimpinare ca e de acord sa vizitez copilul doar in prezenta ei la sfarsit de saptamana de la 10-18 ceea ce imi e imposibil deoarece totdeauna incepe cearta.Nu inteleg de ce vrea sa iesim impreuna cu fiica noastra daca ii e frica de mine?
Avind in vedere cele relatate ce ma indrumati sa scriu in "raspuns la intampinare"deoarece am primit adresa acasa sa depun .Va multumesc foarte mult pentru rapirea din timpul dvs pretios sa imi asterneti niste randuri !
Cel mai recent răspuns: goe1973 , utilizator 16:29, 4 Octombrie 2013
Raspunsul la intampinare nu se face din povestiri, ci se face scurt si la obiect pe fiecare aspect invoacat de catre parata.Este mai bine sa consultati un avocat.
as vrea si alte pareri la cele detaliate de mine caci parata invoca :
1 in timpul casatoriei consumam bauturi alcoolice si as putea sa fiu violent.
2.Am fost primit atat de ea cat si de parintii ei de teama de a nu face scandal ca nu ma vad cu fetita.
3.nu imi cunoaste anturajul .
Vreau sa mai intreb daca trebuie sa am martori?Daca da nu inteleg pentru ce ar trebui daca eu doresc sa ies cu copilul meu ?
Raspunsul concret il dati dvs.
Puteti sa angajati avocat si pentru redactare dar mai important era sa va redacteze actiunea.
Practic la probe trebuie sa va orientati in functie de ceea ce ar urma sa raspundeti si sa mai propuneti probe daca mai aveti.
Nu prea conteaza trecutul, instanta va aprecia in concret, fata de situatia din prezent. Fata de varta minorei, aceasta va fi audiata.

Aveti dreptul garantat de lege de a petrece timp doar cu fiica dvs, pt a se putea mentine o buna relatie parinte-copil, mai ales ca deja v-ati petrecut timp impreuna cu mama si in prezent mie imi apare ca intemeiata cererea dvs de a petrece timp singur cu minora.

Aveti dreptul sa o vedeti atat in timpul saptamanii, cat si in week-end-uri si vacantele scolare, sa o luati la domiciliul dvs.

Va trebui insa sa probati ca aveti niste mijloace de trai, ca aveti o locuinta adecvata, ca nu sunteti persoana pe care mama incearca sa o prezinte instantei. Adica sa administrati proba cu inscrisuri, martor si eventual o ancheta sociala.

Custodia o are mama in mod exclusiv sau ati facut si cerere de stabilire a custodiei comune?
SarutmiinilenVa multumesc pentru ajutor.Custodia o are mama,dar am fost tot timpul prezent,o luam de la scoala dar fosta sotie scrie in intampinare ca a acceptat de frica ca sa nu fac scandal.Am apartament 2 camere proprietate si locuiesc singur.Intrebarea mea ar fi :ancheta sociala cine trenuie s-o faca?Cei de la autoritatea sociala?ii chem eu sau vor fi trimisi de judecatorie?

Alte discuții în legătură

Divort ContSters167014 ContSters167014 Buna seara.va rog sa imi raspundeti daca este posibil.Sotul meu care are o relatie extraconjugala vrea divortul .Dar condiziile le pune tot el.Fiind un copil ... (vezi toată discuția)
Divort Lukasss Lukasss Sora mea se afla in divort.In urma cu 2 ani s-a nascut copilul,de care tatal nu s-a interesat deloc,necontribuind nici afectiv nici financiar la cresterea ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliul tatalui - locul exact unde este dus minorul CostinIancu CostinIancu Buna ziua, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului de vizita a fetitei noastre (in varsta de 4 ani) si pentru stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)