avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Astept sa se termine contestatiile si o sa sun sa vad exact cand incep cursurile,pt ca as vrea sa-mi iau cele 42 zile dupa nastere si apoi sa intre satul in crest copilului.ne vom muta toti la Bucuresti pt ca am nevoie in continuare de sustinere,voi trage pt post acasa,si nu pot sa-mi las familia pt ca ei sunt sufletul si puterea mea.dk suntem toti imi va fi mai usor.va fi f greu financiar ,dar asta e.
O sa optez pt instanta deoarece am mai multe sanse sa aj acasa.
Va multumesc pt sustinere,dar am vrut sa va incurajez ca se poate,nu sa ne lasam amagiti se comentarii rautacioase.si mie mi se facuse frica cand am vazut comentarii ca s-a copiat ...,dar sincer treb sa fi slab sa vezi ca cineva copiaza si tu sa taci si avea dreptate o colega cand zicea ca am fost controlati in urechi.Cred ca tine putin si de noraoc,anul trecut am sucit 4 intreb cu a/f la pp si asa am picat ,dar anul acesta am mers pe prima optiune,nu am mai despicat firul in 4 .recunosc ca la ora 10 seara sambata inca repetam pp,imi era f frica,dar cred ca toate se intampla cand vrea Dzeu,pt mine e mai bine acum decat anul trecut.si stati linistite cand vor incepe cursurile o sa se afle si dk se mai da examen sau poate o data probabila si sigur va vom anunta.

hardmuth a scris:

Pentru cei care au urechi sa auda si ochi sa vada...
Din pacate nu am cum sa nu remarc ceea ce sigur au observat si alte persoane...am mari suspiciuni, am trecut la presupunerea rezonabila ca si la sng s-au cumparat masiv locuri anul acesta...32 din judetul dolj in primii 150.. la acestia daca ii adaugam pe cei din judetul invecinat Olt...am crezut ca doar la examenele direct pe post se intamplat acest lucru si acolo se intampla pe fata: la Bacau, C A Bucuresti dati un search pe google numele celor care au intrat si o sa descoperiti cine sunt (fii de procurori, judecatori, rude sau afini de gradul IV ca in lege :) ) cei care ati participat puteti confirma cum s au desfasurat "probele"..
Intra si copiii buni care invata pe branci cate 10-12 ore pe zi dar dupa cate incercari...
Din pacate exista o parte corupta si observ ca e partea high decision a justitiei...

te contrazic hardmuth,
Eu am terminat in aprilie SNG-ul la parchete cu 10 insi din Craiova, in total 16 din Oltenia din totalul de 30 de locuri, si pot sa-ti spun ca din astia 16 doar unul singur avea rude in domeniul juridic. Sunt copii/oameni simpli ca mine, ca tine, insa intr-adevar din Craiova-Dolj in fiecare an sunt foarte multi care intra la SNG.
chloe a scris:

scythe123 a scris:

chloe a scris:

geanina n a scris:

eu nu inteleg totusi modul in care s-a punctat la organizare judiciara subietele privind completul de apel si confidentialitatea, adica voua fetelor concret cum v-a punctat?

eu cred ca la complet mi-au dat punctaj maxim, eu am scris si completul in cazul ICCJ, nu stiu daca a avut sau nu influenta, la confidentialite extrem de putin, ca am facut tocanita intre codul deont si lege, sau poate mi-a dat cate jumate la fiecare, atat la complet cat si la confidentialite, ideea e ca am luat 8,83, eu am calculat ca ar putea sa-mi dea minim 8,5 si maxim 9, deci sincer nu stiu cum au punctat, si cred ca nici nu poti afla daca nu vezi lucrarea

Nu ne ramane decat sa asteptam rezultatul pentru cei care am facut contestatie, poate mai avem o speranta si daca nu, se ne apucam iar de invatat indiferent cand va fi urmatorul examen. Oana bafta la interviu, eu termin in vara masterul dar dupa nu am nici cea mai mica idee ce o sa fac, totusi pana in sept 2015 este cam mult timp.

Mersi :) sa urmaresti si examenele pe post, intra pe site-ul SNG si acolo vezi cand apar posturi vacante temporar sau pe perioada nedeterminata, ca sa nu-ti iesi din ritm pana la urmatorul examen la SNG :) succes la examenele de master!
E posibil sa fie un examen in februarie anul viitor?
Mai exact dupa ce termina seria aceasta de cursanti?
Multumesc anticipat pt raspuns.
graciela a scris:

E posibil sa fie un examen in februarie anul viitor?
Mai exact dupa ce termina seria aceasta de cursanti?
Multumesc anticipat pt raspuns.

Nimeni nu poate sti. Sa nu uitam ca la sfarsitul lunii februarie a fost intrebat dl Danilet daca se organizeaza examen in mai si a negat.Dupa mai putin de o luna s-a anuntat examenul.Ori daca un membru CSM nu stia despre posibilitatea organizarii anticipate a unui examen ..ma indoiesc ca stie cineva sigur. Ratiunea pentru care au organizat examenul in mai a fost intrarea in vigoare a cp si cpp. Nu prea mai exista temei pt organizarea mai devreme de septembrie 2015...dar..niciodata nu avem de unde sti care este exact situatia din teritoriu. Ei constanta..si anunta..cand considera ei ca este necesar. Circula si o opinie cum ca nu prea ar mai fi locuri in justitie pt grefieri..ca in ultimii ani s-au tot ocupat posturile. O alta opinie sustine ca UE ar fi cerut sa nu se mai organizeze examene direct pe post ci doar prin intermediul SNG.Pe de alta parte...cu siguranta grefierii care sunt deja in sistem vor beneficia de pregatire pentru noile coduri.. deci SNG o sa fie implicata si in activitatea asta care necesita buget despre care stim ca niciodata nu e suficient.
Sunt diverse pareri si pro si contra .. cel mai sigur este sa te pregatesti intens ca si cum s-ar anunta in orice clipa examenul.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)