avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2014

Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2014.Spor al invatat! :)
Mii de felicitări Ina pt. perseverenţa de care ai dat dovadă.ªi eu am dat de 3 ori. ªi de abia aştept să dau a patra oară.O motivaţie în plus şi pt.mine când am citit de câte ori ai dat tu.Ain avut serviciu în această perioadă ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
Admin, administrator
Multumesc mult si multa bafta si tie in continuare, nu renunta! Eu anul trecut am picat cu aproape 50 de sutimi si nu m-am descurajat..media mi-a crescut de la an la an..pentru acest examen nu am lucrat, deci am putut sa invat efectiv toata ziua, cat rezistam..inainte am mai urmat niste cursuri la 2 mastere si intr-adevar s-a vazut timpul care mi l-au ocupat. Acum depinde de ritmul si stilul fiecaruia cum invata..eu niciodata nu am incercat sa citesc mult intr-un timp foarte scurt..mi-am impartit materia pe zile..si daca nu reuseam sa inteleg din prima, stateam pe o pagina chiar si 1 ora..ideea este ca noul cpp mi s-a parut mai clar, mai coerent..intr-adevar inca sunt multe detalli de retinut..dar daca il luati incet o sa vedeti ca veti intelege si din fiecare articol veti ramane cu ceva..cu ideea principala. :hugall:
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
Admin, administrator
ina23mai a scris:

Multumesc mult si multa bafta si tie in continuare, nu renunta! Eu anul trecut am picat cu aproape 50 de sutimi si nu m-am descurajat..media mi-a crescut de la an la an..pentru acest examen nu am lucrat, deci am putut sa invat efectiv toata ziua, cat rezistam..inainte am mai urmat niste cursuri la 2 mastere si intr-adevar s-a vazut timpul care mi l-au ocupat. Acum depinde de ritmul si stilul fiecaruia cum invata..eu niciodata nu am incercat sa citesc mult intr-un timp foarte scurt..mi-am impartit materia pe zile..si daca nu reuseam sa inteleg din prima, stateam pe o pagina chiar si 1 ora..ideea este ca noul cpp mi s-a parut mai clar, mai coerent..intr-adevar inca sunt multe detalli de retinut..dar daca il luati incet o sa vedeti ca veti intelege si din fiecare articol veti ramane cu ceva..cu ideea principala. :hugall:

Anul trecut am avut cu 7 sutimi mai puţin faţă de media de intrare, iar anul ăsta cu vreo 24 sutimi mai puţin, din cauza subiectului nr.1 de la pp care nu a fost clar, enunţul fiin f incomplet.De asta am să fac şi un memoriu la CSM şi o să le spun verde în faţă părerea mea

caius1186 a scris:

aisa4ever a scris:

Buna tuturor!
Cu privire la contestatii - faceti contestatii la orice materie unde apreciati ca nu ati fost punctati corespunzator! De scazut nu se scade, decat acolo unde este specificat expres in barem ca ceea ce este scris in plus se scade. Din comisia de corectare fac parte tot oameni, nu sunt roboti, mai gresesc sau sunt neatentie cand intervine oboseala si din greseala nu observa ceva si nu puncteaza, ori se omite un \"si\".. o \"negatie'' un \"sau\"..se intampla..
Ca si rezultat la contestatii sunt doua variante ori ramaneti cu aceeasi nota ori creste, de scazut nu a scazut nicodata la nimeni.
Sfatul meu este sa faceti contestatii pentru ca in general cei de pe ultimile locuri (ultimile 20 - cu aproximatie) nu prea au corespuns de la listele initiale cu cele finale.. dar atentie! .. analizati obiectiv motivul contestatiei! de apreciati ca ati fost depunctati pe undeva iar rezultatul obtinut de voi nu corespunde cu ceea ce v-ati calculat..caci nota nu va creste din neant ci doar pe considerente intemeiate.
Felicitari celor ce au intrat!..si mult succes!

Stii care-i procedura de solutionare a unei contestatii daca exista diferenta mai mare de un punct intre nota initiala si cea de dupa contestatie?Se corecteaza normal sau trebuie comisie speciala?La penal nota mea e cu un punct si ceva mai mica decat am calculat eu,la civil este aceeasi nota pe care eu am estimat-o,iar la oj nu inteleg de ce mi-au dat 8.33 ca nu am gresit nimic doar la obligatiile grefierului am scris din lege nu din codul deontologic...sub avea 1.50,atunci trebuia sa imi dea 8.50...dar ce am scris eu din lege trebuia sa imi puncteze pt ca in barem scrie ca se puncteaza si daca ai scris din lege art 78 alin 1
Cand fac contestatie trebuie sa o motivez?

Scuze de intarziere!
Se depune o cerere ..in care specifici clar ca faci contestatie.. la materia "x".. sau la toate.. o singura cerere este suficienta! Aceasta nu trebuie motivata. ( succint cererea - trebuie sa contina - nume prenume, adresa, date de identificare si ceea ce soliciti, datat si semnat)
Sunt comisii separate - una pentru corectare si una pentru contestatii. Mult succes!
si eu sunt din Craiova si nu e corect sa se faca afirmatii fara dovezi.am dat si anul trecut si am picat cu 8.30,iar anul acesta m-am apucat din februarie de civil si din martie cu pp si am reusit sa intru cu 8.92.nu este un examen care nu se poate lua,dar trebuie sa fi foarte atent cum inveti ,personal am invatat cate 6-8 ore pe zi ,in conditiile in care sunt gravida in 8 luni si nu am o sarcina usoara si mai am si o fetita de 2 ani jum.trebuie sa-ti doresti cu adevarat si sa fi si ajutat,in situatia mea,dar cei care nu au fam,serviciu sau alte griji ,nu au nici o scuza ca nu invata sau ca nu au fost atenti la subiecte.e usor sa-ti bati joc prin cuvinte de altii,dar nu-i speriati pe cei care vor cu adevarat sa intre si sa invete.in dolj nu exista piata de munca decat in confectii si vanzatoare sau coafeze.s-au incris 244 de candidati pt ca avem 2 facultati de drept sau trei,sunt multe generatii care nu au reusit nimic pana acum.eu aveam un serviciu de functionar public ,dar nu ma multumea financiar,asa ca at cand am nascut prima data am hotarat ca vreau ceva mai bun si am reusit ,dar cu multa munca ,sustinere din partea sotului meu si a fam ,nu cu pile,nu cu parinti judecatori sau procurori.asa ca se poate,dar trebuie atentie si multa munca.cand unii faceau gratar de 1 mai ,de paste,altii invatau.nu aruncati cu noroi in toti si nu-i mai demoralizati pe cei care vor sa invete.bafta tuturor

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)