Buna ziua,
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde la o intrebare:
Din motive uzuale in zilele noastre, privind clauzele abuzive ale contractelor de creditare, mama nu mai poate plati ratele la una dintre banci, aceasta marindu-se de aprox. 3 ori in ultimii 3 ani.
Apartamentul in care locuieste ne-a fost donat (mie si fratilor mei), spre sfarsitul anului 2012, iar rata nu a fost platita din ianuarie 2013. Mentionez ca datoria este de aproximativ 13.000 euro.
Intrebarea este daca apartamentul poate fi executat silit.
Daca executorul judecatores sau creditorul afla ca acel apartament a fost al mamei dvs., pe calea actiunii pauliene, se poate revoca donatia si imobilul se reintoarce in patrimoniul mamei dvs si, pe cale de consecinta, acel imobil poate fi executat de catre creditorii mamei dvs.
Multumesc mult pentru raspuns.
Daca ar fost contract vanzare-cumparare, ar mai fi putut fi atacat?
Acum e tarziu pentru a incheia un astfel de contract? Se mai poate?
Mentionez ca deocamdata nu s-a generat nici un fel de executare.
Mama mea a incercat de nenumarate ori sa rezolve pe cale amiabila ce cei de la banca, dovedind incapacitatea platii ratelor, prin adeverinte de venit, in conditiile in care rata este 80% din salarul ei, ceea ce este imposibil de platit...
Donatia poate fi revocata, bunul sa reintre in patrimoniul mamei sii ulterior instrainat prin vanzare. Teoretic e posibil, insa consecintele vor fi aceleasi.
Creditorii vor putea ataca aceste acte, fiind evident ca sunt facute in frauda drepturilor lor.
Un contract semnat trebuie respectat,in caz contrar putand fi pus in executare silita, solicitate dobanzi si penalizari (tot conform contractului), ceea ce banca nu va ezita sa faca, suma crescand cu fiecare zi care trece.
Cat despre clauzele abuzive, trebuie ca ele sa fie constate de instanta, ceea ce inseamna ca trebuie sa demarati o astfel de actiune in instanta.
Executare silita
laciro
As dori sa stiu,daca se poate executa silit,apartamentul in care stau,pentru neplata ratelor la banci,(deoarece,am mai mute credite,iar cursul valutar,a tot ... (vezi toată discuția)
Donatia
alina_teodorescu8
am o prietena a facut imprumut bancar cu girant ,a ajuns in imposibilitatea de a plati ratele iar ea a facut donatie fiului ei (o casa )ea nu mai are nici o ... (vezi toată discuția)