avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plata impozit
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plata impozit

Un PFA poate sa plateasca impozitul pe venit pt. finante intr-un cont bancar cu destinatia DGFP Timis?
Un PFA profesie liberala, trebuie sa aiba casa de marcat? (lucreaz cu persoane fizice).
Cel mai recent răspuns: CameliaLS , utilizator 13:28, 8 Octombrie 2013
Da. Puteti face plata impozitului pe venit catre trezorerie prin contul bancar al pfa.
Va trebuie casa de marcat.
Da se poate plati dar atentie imp pe venit se plateste pe CNP nu pe CUI, iar contul trebuie aflat de la Trezoreria AFP de pe langa unde sunteti inregistrat ca platitor de venit sau de la AFP Serviciu de executare silita persoane fizice.Casa de marcat trebuie sa o aiba toata lumea exceptie facand persoanele fizice autorizate in profesii liberale care nu au CUI emis de ORC ex:notar, doctor, avocat, acestia profesand in baza unor ordine de ministru.
Daca aveti un cont deschis pe numele PFA-ului in opinia mea nu este corecta plata din acest cont.
Impozitul pe venit se plateste in nume personal,pe CNP-dealtfel nicinu reprezinta o cheltuiala deductibila pentru PFA.
Obligativitatea utilizarii casei de marcat vine din activitatea desfasurata de dvs,deoarece exista mici exceptii.
Postez un link de ajutor pentru exceptii
[ link extern ]
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit venit prin virament bancar... in cont unic (5504)? cecene cecene Buna ziua, Pana acum, plateam impozitele frumos la ghiseu, dar anul acesta am zis gata... hai sa platesc prin virament bancar. Declaratia unica am ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare pfa bithas bithas buna ziua, sunt medic si am infiintat PFA in vederea deschiderii unui Cabinet Medical Individual. Am nevoie sa colaborez cu un asistent medical (angajat la ... (vezi toată discuția)