avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Firma lucrari vs consultanta
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Firma lucrari vs consultanta

In ce baza legala functioneaza aceste firme care furnizeaza lucrari de licenta, atata timp cat nu este legal, pe ei nu ii verifica nimeni?! Si inca ceva, firmele de consultanta care realizeaza documente pentru o anumita institutie, ii da o serie de proceduri realizate de angajatul X , acolo nu intra dreptul de autor/proprietate intelectuala?! Mi se pare ceva similar cu firma care vinde licente.
1.Din ce am inteles eu dreptul de proprietate intelectuala/autor atunci cand cineva imi realizeaza mie o licenta practic ii apartine licenta respectiva nu ?
2. Dreptul de autor/proprietate intelectuala este al angajatului sau este al angajatorului in cazul firmei de consultanta atunci cand angajatul realizeaza anumite documente?
Cel mai recent răspuns: usser123 , utilizator 14:30, 4 Octombrie 2013
Nu e acelasi lucru. Ca student, cand termini o facultate trebuie sa faci si niste lucrari din acestea scrise, pentru care trebuie sa muncesti singur, nu sa ti le faca altcineva.
Prin ce lege sunt obligat sa imi fac lucrarea singur atata timp cat eu cer "consultanta" din partea unei firme care functioneaza pe piata, care este inregistrata care plateste taxe la stat si etc.
De fapt pe dvs.ce va nemultumeste?
Ma nemultumesc urmatoarele lucruri:
vreau sa imi fac o lucrare de licenta la cineva dar in acelasi timp daca platesc si nu e buna nu am baza legala (din ce stiu eu) sa pot sa spun vreau sa imi faceti aia si aia, pentru ca imi fac o lucrare de licenta care in principiu nu am voie sa o fac decat eu.
In schimb daca fac un contract cu o firma de consultanta cod CAEN activitati de consultanta pentru afaceri si management (inca nu am ajuns la o discutie finala cu cineva din respectiva firma de consultanta) ar putea fi altceva cu toate ca ei nu fac in general lucrari de licenta dar probabil daca ies bani... cine stie, dar nu stiu daca ei imi pot face din punct de vedere legal asta si al cu al fi dreptul de proprietate in acest caz al persoanei in cauza sau al firmei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retur bani licenta (fara factura) Sebastian11@ Sebastian11@ Buna ziua! Am achizitionat o licenta recent de la o firma care se ocupa de realizari proiecte de licenta/doctorat etc. Si sunt foarte dezamagit de ceea ce ... (vezi toată discuția)
Un drept de proprietate intelectualã poate fi deþinut de cãtre 2 sau mai multe entitãþi? Adrian1483 Adrian1483 Doua entitati - societati comerciale, sau o societate si o persoana fizica, sau alte tipuri de entitati cu personalitate juridica - pot detine ambele acelasi ... (vezi toată discuția)
Protejarea unor lucrari prin parolare Leeann Leeann Buna ziua! Vin astazi cu o situatie , care mie personal mi se pare absurda. Prin natura serviciului ( instructori la un centru de instruire, pregatire si ... (vezi toată discuția)