Buna ziua!
Am un contract de inchiriere cu un proprietar persoana fizica valabil pana in 31 dec 2013. Acum o zi am fost notificat de proprietar ca doreste ca din nov 2013 sa-mi tripleze chiria. Am spus ca prefer sa plec dupa expirarea contractului de inchiriere pe care il detin. Mentionez ca am inchiriat o anexa a casei proprietarului, locuind practic in aceeasi curte. Singura utilitate contorizabila pe spatiul inchiriat e aceea de gaz metan, contractul de gaze fiind pe numele proprietarului dar exisatnd contor separat ptr spatiul inchiriat de mine.
Intrucat am refuzat majorarea chiriei inainte de expirarea contractului de inchiriere, proprietarul a cerut inchiderea gazelor pentru spatiul inchiriat de mine, lasandu-ma practic fara caldura si apa calda.
Mentionez ca nu am avut restante la plata utilitatilor, actiunea proprietarului fiind strict una vindicativa.
Este cumva vorba de o infractiune? daca da cf carui art de Cod Penal?
Multumesc
ART. 320
Tulburarea folosinţei locuinţei
Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedică normala folosinţă a locuinţei, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
hmmm...acuma vad"in mod repetat". Adica..mai mult de o singura data. Eu sunt cu chiria platita anticipat pe oct si cu gazele taiate. Ma indoiesc ca mi le va redeschide ca sa mi le mai opreasca o data....
Raspund penal?
eu_bazatu
ce se poate intampla,in cazul in care,eu,fiul proprietarei apartamentului,am schibat butucul d ela usa,si nu il mai lasa pe fratele meu sa intre in casa,am ... (vezi toată discuția)