avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim in perioada de proba

Buna ziua!

Daca ma puteti ajuta, va rog, la un salariat care are contract pe perioada nedeterminata, perioada de proba de 90 zile calendaristice, si imi aduce o solicitate de incetare activitate cu acordul partilor, conducerea unitatii este deacord, cu ce articol e corect sa-i incetez activitatea, art 54 CM acordul partilor sau art 31(3) CM incetare activitate in perioada de proba? sau e corect si un caz si celalalt ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 4 Octombrie 2013
Art,.54 C.mun nu are nicio legatura cu incetarea c.i.m.

Este incident art.55 lit.b C.mun., daca este vorba despre o incetare a c.i.m.cu acordul partilor.
ma scuzati, da, am gresit eu cand am scris, corect este art 55 b

pot face incetarea cim cu acest articol ?
Da, intrucat salariatul a solicitat incetarea c.i.m. cu acordul apartilor si nu a solicitat o incetare pe durata perioadei de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba IleanaHermann IleanaHermann Buna seara, sunt in perioada de proba de 30 zile si as dori sa stiu daca in acest timp imi dau demisia, trebuie sa stau in preaviz. (Contractul ce l-am semnat ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi cristianoprean cristianoprean Buna ziua,am o problema si nu stiu cum sa gasesc o rezolvare pentru ea.In urma cu doi ani am fost disponibilizat de la o firma la care am muncit 12 ani.Dupa ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim in perioada de proba PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua, Este ok daca incetez un CIM care este inca in perioada de proba, cu art. 55 alin. b? Multumesc (vezi toată discuția)