avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Certificat urbanism - spaga
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Certificat urbanism - spaga

Buna ziua,
as dori sa va intreb pe toti cei care viziteaza acest forum, precum si pe consilierii si juristii acestui forum ce este de facut, atunci cand intr-un oras, primarul cere spaga in mod direct 10.000 ron (o suta milioane lei vechi), pentru a-ti elibera certificatul de urbanism si autorizatia de constructie. In acel oras, majoritatea caselor sunt facute fara acte, iar constructiile, in afara de faptul ca nu au proiecte , nu respecta nici cerintele certificatului de urbanism. Orice act se elibereaza doar pe ochi frumosi sau spaga.
Cum poate proceda un om pentru a obtine aceste acte, sarind peste capul sefului serviciului de urbanism si al primarului.
Este foarte adevarat ca s-a inceput constructia la casa inainte de a obtine aceste hartii, in timp ce se astepta eliberarea altor hartii premergatoare acestora. Dar de aici si pana a veni primarul la poarta pentru a-ti cere spaga....
Cum ar trebui sa procedeze un om aflat in aceasta situatie?
Va multumesc si astept cu interes sugestiile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: altapila , utilizator 12:51, 12 Octombrie 2013
Pentru astfel de cazuri exista DNA, Directia Nationala Anticoruptie.

[ link extern ]
Usor de spus DNA. Acolo trebuie sa te duci cu dovezi, ca ei nu stau sa caute, iar primarul nu e prost sa ceara in scris banii. Iar seful urbanismului este nimeni altul decat fratele sefului politiei din acea localitate. E greu sa obtii marturii inregistrate cand nu esti facut pentru asta si e si mai greu cand apoi te confrunti cu clanurile care ii sustin pe acesti indivizi. Deci, alte solutii mai exista?
Dovezile urmeaza sa le obtina DNA-ul prin organizarea unui fragrant.
@Cyan, pe ce dreq de lume traim ? Va credeti in Republica Miranda ? Omului trebuie sa i se spuna ca e musai sa-si gaseasca cativa ciraci, ca sa obtina un flagrant valabil, iar de nu, asta e situatia si natia, vorba unui poet "d-aciia", din Dacia Felix.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
juristu X, utilizator
Este foarte adevarat ca s-a inceput constructia la casa inainte de a obtine aceste hartii, in timp ce se astepta eliberarea altor hartii premergatoare acestora.Alegeti:amenda pentru inceperea constructiei fara avize sau spaga.Sunt la fel de mari.DNA-ul isi face treaba(poate!!) dar dvs veti plati amenda.Nu stiu ce sfat sa va dau....ca simplu cetatean care a gresit,nu veti reusi sa invingeti sistemul.

Alte discuții în legătură

Avize preferentiale la primarie? aka.fg aka.fg Am depus cerere pt. un certificat de urbanism,in vederea edificarii unei constructii industriale,si printre avize mi s-a cerut si un studiu PUZ pt. stabilirea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la teren primit in concesiune de la primarie (legea 15) ands1 ands1 Buna ziua. Am primit de la primarie un teren in concesiune pt construirea unei locuinte. Toate bune si frumoase, pana am ajuns sa ma lovesc de \\"sistem\\" . ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism legea tacita madalinfla madalinfla Buna ziua.Am si eu o problema si va rog daca imi puteti da un raspuns in legatura cu un certificat de urbanism, daca se incadreaza legii tacite 27/2003 ... (vezi toată discuția)