avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la teren primit in concesiune de la primarie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la teren primit in concesiune de la primarie (legea 15)

Buna ziua.
Am primit de la primarie un teren in concesiune pt construirea unei locuinte. Toate bune si frumoase, pana am ajuns sa ma lovesc de "sistem" . Pt eliberarea autorizatiei mi s-a cerut spaga. Valoarea constructiei a fost estimata in autorizatie la o valoare tripla fata de cea din proiectul pe care l-am primit de la arhitect. Dupa indelungi discutii si tot felul de chichite cautate prin proiect de cei de la urbanism mi s-a eliberat autorizatia ce are valabilitate de un an iar din punctul lor de vedere din momentul demararii lucrarilor trebuie sa termin constructia intr-un an de zile, lucru imposibil. Dar ideea e ca dupa ce trece acel an, trebuie sa merg din nou sa obtin o prelungire a autorizatiei, unde bineinteles iar trebuie sa ma lovesc de un sistem bolnav si corupt. Motiv pt care am decis sa renunt la acel teren, pt ca efectiv nu se poate lucra in acest mod cu primaria. Incepand cu taxele pe care va trebui sa le platesc conform estimarii din autorizatie pana la micile atentii pe care va trebui cu siguranta sa le ofer inspectorilor de la primarie in timpul constructiei, totul ma face sa ma reorientez. Intrebarea mea ar fi: Cum considerati ca este mai bine sa procedez? Sa merg la primarie si sa depun o cerere de reziliere a contractului de concesiune sau dupa expirarea termenelor prevazute in acel contract si in autorizaria de construire terenul se pierde oricum pt ca nu am inceput lucrarile in termenul prevazut in autorizatie? In caz ca nu merg sa depun o cerere de reziliere si contractul se reziliaza de la sine din cauza nerespectarii termenelor pot fi amendat in vreun fel de primarie?

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie imobil terminat in 2002, intrarea in legalitate rupa rupa buna ziua - în anul 1998 am inceput o constructie fara autorizatie , a fost terminata in 2002 fara probleme , acum doresc sa fac cadastru , intabulare , dar ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand expira un puz in baza caruia nu s-a construit nimic Andr@ Andr@ Buna ziua, Am o intrebare referitoare la ce se intampla cand expira un PUZ in baza caruia nu s-a construit nimic. Situatia este in felul urmator: - am ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)