avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Avize preferentiale la Primarie?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Avize preferentiale la Primarie?

Am depus cerere pt. un certificat de urbanism,in vederea edificarii unei constructii industriale,si printre avize mi s-a cerut si un studiu PUZ pt. stabilirea CUT,POT si regim de inaltime. Cand am intrebat daca acest PUZ nu cumva trebuia facut de primarie ( mai ales ca terenul este concesionat de la ei),s-a raspuns ca nu, il face cine e interesat. OK. Atunci am intrebat daca nu este facut de vecinii mei ,care au constructii cu regim mai inalt decat ce vreau eu,si cu un grad de ocupare de aprox 70-80%,in asa fel incat sa ma pot folosi si eu de acel PUZ, avand in vedere ca PUZ-ul trebuie sa cuprinda o suprafata mare,si mi s-a replicat ca acestia au avut "ceva relatii", si nu au avut nevoie de PUZ. Deci ca la noi in Romanica-pentru unii muma ,pentru altii ciuma. Intrebare : ce pot face sa trec peste acest hop,fara a face rau vecinilor, dar sa-mi rezolv si eu problema( sa scap de acest PUZ care nu ajuta cu nimic si care cere f.f.f. mult timp si o gramada de bani-mii de euro)??Sper sa primesc raspunsuri , si multumesc anticipat Cu stima
Cel mai recent răspuns: aka.fg , utilizator 23:35, 30 Martie 2010
ce pot face sa trec peste acest hop

"ceva relatii"
dar la DNA
Alta solutie nu cred ca aveti
Depinde de ce fel de primarie este. Daca este o primarie de comuna (cam ele practica sistemul in general), nu dau ei direct autorizatia de constructie pentru edificii industriale, ci solicita obtinerea mai intai a unui aviz preliminar pentru certificatul de urbanism, din partea structurii de specialitate a Consiliului judetean.
Din partea primariei pleaca doar o adresa de inaintare a documentatiei (un studiu de arhitectura) catre CJ, cei de acolo analizeaza PUG-ul localitatii si mentioneaza in Avizul lor preliminar (cred ca este aviz preliminar la certificatul de urbanism) ce documente sunt necesare. Daca CJ-ul trece acolo PUZ...asta e, nu aveti ce face (insa, este posibil sa nu treaca...:)).
Solicitati celor din primarie sa va trimita documentatia la analizat la CJ (tot dvs. o veti duce, vorba vine); daca mai sunt facute PUZ-uri in zona, CJ-ul are evidenta lor si este posibil sa nu va mai ceara hartii in plus.
Nu garantez ca merge 100% ce v-am spus eu (doar primariile mai mici practica sistemul, cand nu au un arhitect angajat ca si sef al departamentului de urbanism si amenajarea teritoriului)...
Multumesc pentru interes,si raspuns, slava Domnului am reusit sa rezolv,bineinteles cu o interventie la arhitectul sef care a deblocat situatia, care era "artificial" introdusa de sefa de urbanism,si care transpirata toata si plina de "amabilitate" ,a schimbat CU,fara a mai mentiona de PUZ. Paste fericit tuturor. Si celor care gresesc. Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme avize puz ContSters467286 ContSters467286 Buna ziua! Apelez si eu la sprijinul dumneavoastra cu urmatoarea speta:in ocombrie anul 2017 am achizitionat in Targoviste un teren intravilan agricol in ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)
Puz termini termini Buna ziua Am o intrebare va rog.....de curand am cumparat un teren intravilan....nu stiu daca am puz...trebuie sa merg la primarie sa ma interesez? in general ... (vezi toată discuția)