Buna seara!
Pe la inceputul anului 2007 s-au predat de la Administratia Finantelor Publice catre primarii spre incasare amenzile de la lg 61 si alte tipuri. La momentul respectiv, erai chemat la afp, primeai cu proces verbal de predare primire o lada/sac cu dosare si procese verbale de contraventie, dosare insolvabili etc si o "lista debite transferate bugetului local" cu suma fiecarui contribuabil ramasa de achitat.
Pe moment nu era timp de verificat daca ai toate procese verbale, daca ai toate instiintarile somatiile si restul. dupa ce m-am organizat in hartii am descoperit ca lipsesc unele si altele, am intrebat daca mi le dau ulterior..nimic, au fost amestecate si trimise cine stie pe la ce alte primarii.
intrebarea este: pentru un debit al unui contribuabil pentru care eu nu am proces-verbal de contraventie ca nu l-am primit atunci, in ce baza fac executare silita (presupunand ca mai e inca posibila executarea si nu s-a prescris dreptul de a face ex silita..)? procesul-verbal de contraventie este titlu executoriu...executarea se face in baza unui titlu executoriu, eu nu am decat o lista de debite cu sume ramase de incasat , detaliata pe contribuabili. :(( .Mai departe...si mai complicat...exista din mosi-stramosi procese-verbale cu vechimi de 9-10 ani, fara nici o masura intreprinsa (comunicare debit, incasare de vreo suma in contul acelei amenzi, nimic, nimic), la ora actuala nu mai am dreptul de a mai face executare silita, contribuabilii pot da in judecata primaria in cazul asta. cum scapam de debitele astea preistorice?
In acea lista debite transferate, este mentionat doar un numar de proces-verbal si o data, care de cele mai multe ori nu este cel al p-v, am verificat si e cu totul alt numar.
Daca administratia fiscala nu mai poate pune la dispozitie documentele justificative pentru eventuala recuperare a debitelor,bafta contravenientilor si culpa persoanei responsabile de opisat si comunicat debite catre dvs
Se impune sa realizati verificare temeinica in baza careia sa sesizati oficial autoritatea fiscala ca x documente desi scriptic predate la data y,faptic acestea nu se regasesc ,motiv pentru care dvs nu puteti desfasura demersuri pentru recuperare