avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la contractul de munca...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la contractul de munca...

Buna ziua tuturor,

Lucrez intr-o firma care initial avea in jur de 150 angajati. Cum afacerile nu au mers prea bine, patronii au recurs la concedieri in masa...uneori pe buna dreptate- unii salariati chiar nu-si faceau treaba....
De curand, mie si colegilor mei ne-a fost inmanat un act aditional prin care eram "anuntati" si ni se spunea sa-l si semnam, ca conform noii grile de salarizare, se vor micsora salariile (al meu de 3 ori)...
Intrebarile mele sunt: 1. Are dreptul angajatorul sa micsoreze salariul odata negociat chiar daca salariatul isi face corect treaba si nu exista lucruri care sa i se reproseze, nici macar verbal? 2. Daca nu voi semna acest act aditional, cele scrise in el se vor opera totusi in cartea mea de munca si in consecinta voi primi salariul mai mic?

Va multumesc anticipat

croc
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:06, 12 Mai 2005
Conform prevederilor legale, modificarea cim se poate face doar cu acordul partilor.( exceptie facand delegarea/detasarea)Daca tu nu semnezi actul aditional angajatorul nu este in drept in a-ti opera micsorarea.Diminuarea salariului se poate face ca urmare a unei abateri disciplinare ca sanctiune disciplinara.
Ar mai fi introducerea normei de munca si a acordului in CCM,
Oricum nu te sfatui sa-l semnezi (actul aditional).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Societatea noastra are CCM valabil pana in anul 2013. In tot acest timp, se mai fac modificari la acest contract? Daca avem angajati noi, se face ... (vezi toată discuția)
Bună.se poate modifica salariul de încadrare unilateral,dacă ... Zoican Dumitru Zoican Dumitru Bună.Se poate modifica salariul de încadrare unilateral,dacă ai un CIM valabil .Lucrez la o societate cu CCM în vigoare.Precizez ca în urma unei cereri de ... (vezi toată discuția)
Micsoarare salariu geo_best84 geo_best84 Am si eu o intrebare: din momentul in care semnez actul aditional prin care \"sunt\" de acord cu trecerea de la functia de Manager de zona la cea de ... (vezi toată discuția)