avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună.Se poate modifica salariul de încadrare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună.Se poate modifica salariul de încadrare unilateral,dacă ...

Bună.Se poate modifica salariul de încadrare unilateral,dacă ai un CIM valabil .Lucrez la o societate cu CCM în vigoare.Precizez ca în urma unei cereri de schimbare a încadrării pe alt post mi s-a dat un act adițional cu micșorarea salariului,Cu toate că grila de salarizare pe noul post permite păstrarea vechiului salariu.Am refuzat semnarea lui.Va rog sa-mi spuneti la ce riscuri mă expun.Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
Zoican Dumitru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zoican Dumitru , utilizator 12:51, 12 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate face asa ceva numai daca modificarea survine in urma unui act normativ sau ccm aplicabil.
Mulțumesc pentru răspuns,Doresc să aflu dacă pot fi plătit după noul CIM chiar dacă nu am semnat decizia de schimbare încadrare și nici noul CIM cu salariu redus.Codul Muncii specifică:salariul se modifica cu acordul părților.Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Da, se poate face asa ceva numai daca modificarea survine in urma unui act normativ sau ccm aplicabil.

Este decizie sau act aditional?
Am primit o decizie de înștiințare cu noua funcție cu drept de contestare în 30 zile la tribunal ,si un Act aditional la CIM pentru noua funcție cu alta salarizare,pe care nu le-am semnat,întrucât grila de salarizare pe noua funcție permite păstrarea salariului(sunt persoane în cadrate astfel). Mă scuzați era vorba de Act adițional la CIM.

Cornel Vasile a scris:

Este decizie sau act aditional?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati semnat actul aditional , veti fi platit cu vechiul salariu.

Alte discuții în legătură

Micsoarare salariu geo_best84 geo_best84 Am si eu o intrebare: din momentul in care semnez actul aditional prin care \"sunt\" de acord cu trecerea de la functia de Manager de zona la cea de ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim pentru promovare functie fara salariu modificat Nina_C Nina_C Buna ziua Lucrez intr-o institutie administrata de stat. Am dat concurs de promovare in functie asta toamna impreuna cu mai multi colegi. Am primit decizia de ... (vezi toată discuția)
Cim versus ccm NEW_GUEST NEW_GUEST Am incheiat contractul individual de munca la o data la care era in vigoare contractul colectiv de munca ce prevedea o anumita grila de salarizare. De ... (vezi toată discuția)