avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare masina

Buna ziua,

Imi cer scuze pentru numele copilaresc al contului, dar lucrez in domeniul IT si doresc sa imi pastrez anonimatului cand sunt online indiferent unde intru.

Am cateva intrebari legate de cum sa imi recuperez banii si anularea procesului verbal pentru parcarea si ridicarea masinii.

Am parcat ieri (Vineri 04.10.2013) langa o statie de metrou, pe partea unde exista o parcare dar care e mereu plina. Am parcat pe oprirea interzisa pentru ca stiam ca nu se ridica masini din zona si pentru ca nu lipseam mai mult de o ora (asa s-a si intamplat de altfel) si nici nu incurcam traficul.

Dupa ce am platit pentru recuperarea masinii si am luat procesul verbal mi-am dat seama ca nu am facut cateva lucruri pe care ar fi trebuit sa le fac, si acum incerc sa actionez in judecata pentru a-mi recupera banii.

Pentru asta as dori sa stiu (daca ma poate ajuta cineva):
- Suspectez ca foaia de constatare (pe care nu am putut sa o citesc, deoarece nu am fost lasat) are un alt constatator decat procesul verbal si zic asta pentru ca agentul de la politia locala de la Rosal a refuzat sa se legitimeze dupa ce i-am cerut in mai multe randuri sa faca asta sub pretextul "Eu nu ma legitimez decat in fata superiorilor". Am martor care l-a vazut poate confirma cine mi-a scris procesul verbal. Greseala mea ca l-am semnat.
- Chiar daca am parcat intr-un loc cu oprirea interzisa, nu incurca traficul si deci dispozitia de ridicare a masinii nu era necesara si nici nu e scrisa in procesul verbal, pe langa faptul ca ma pot duce la orice ora din zi si din noapte sa mai fac poze locului cu alte masini parcate acolo.
- Daca sa zicem ca agentul a scris procesul verbal in numele agentului constatator, pot cere la un moment dat o verificare a semnaturii? Chiar vreau sa infunde puscaria daca a facut asa ceva si sa se inchida Rosal-ul (ne place sa visam).

Multumesc,
J
Cel mai recent răspuns: J3Rik0 , utilizator 15:45, 5 Octombrie 2013
Daca v-au facut poza la masina parcata pe interzis nu are rost sa va mai necajiti inca odata si degeaba pe la judecatorie. Faptul ca unii incalca legea si parcheaza pe interzis, nu ii scuza pe altii sa faca la fel. Inteleg ca treaba este proaspata si sunteti suparat azi, poate si maine. Dar daca totusi insistati sa va pierdeti nervii prin instanta, va trebuie un avocat sa va examineze cu atentie procesul verbal.
Frumos citat si raspunsul este unul la care ma asteptam (oarecum).

Imi pare rau acum ca nu am sunat la 112 ieri sa chem un echipaj sa il legitimeze pe acel "domn" agent care nu isi prezinta identitatea decat superiorilor.

Intr-adevar sunt suparat pe situatie si pe faptul ca am ajuns sa isi bata joc de mine un chiulangiu (nu imi place sa judec oamenii dupa aparente dar era mult prea vizibil dupa vocabular si dupa modul cum incerca sa ma "vrajeasca" faptul ca nu prea i-a placut cartea) fara nici un studiu superior.

Inca sunt de parere ca ar trebui sa impuna cel putin o facultate agentilor de la politia locala, chiar daca nu este academia, ceva echivalent care sa certifice ca au studii superioare dar nu in domeniu. Dar asta e o alta discutie pe langa subiect.

J

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala, parchat pe interzis dantintesan dantintesan Buna seara. Am parcat masina pe interzis (in Cluj-Napoca) si am primit o amenda pentru ca nu aveam tichet de parcare. In fiecare zi se parcheaza acolo, nu ... (vezi toată discuția)
Amenda luata de la politia locala,cum o contest? bransky bransky Buna ziua!Recent am primit o amenda de la politia locala pe motivul ca as fi fost parcat acolo unde am indicatorul Oprirea Interzisa,doar ca acolo unde am fost ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto politia comunitara teach teach Buna ziua! Pe data de 26.08.2010, mi s-a ridicat autoturismul printr-o dispozitie de ridicare emisa de catre Politia Comunitara sector 6. Motivul fiind acela ... (vezi toată discuția)