avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Nelamuriri in legatura cu PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Nelamuriri in legatura cu PFA

Buna ziua,am o prietena care m-a rugat sa-i dau o copie dupa actul de proprietate de la apartamentul meu deoarece are nevoie ca sa-si poata face PFA.(Ea nu are domiciliul in orasul in care lucreaza).

Vreau sa stiu daca ii dau copie de la actul de proprietate al apartamentului meu, pot sa intampin probleme...din cate am inteles nu se poate intampla nimic rau pentru mine si proprietatea mea,acesta ar fi pur si simplu sediul si prietena mea ar primi corespondenta la adresa mea...

Va rog frumos lamuriti-ma.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2013
alex-maeglin, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:04, 6 Octombrie 2013
Daca ii dati copia actului de proprietate fara a se incheia un contract de inchiriere sau de comodat, nu vad cum o poate ajuta sa se inregistreze ca PFA.

Printre documentele necesare necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării a persoanelor fizice autorizate se numara si documentul/ele care atestă drepturile de folosinţă asupra sediului profesional/punctelor de lucru (copie legalizată);

Documentul care sa ateste drepturile de folosinta asupra sediului profesional, poate fi : contract de inchiriere, comodat, certificat de mostenitor, contract de vanzare-cumparare, declaratie de luare in spatiu sau orice alt act juridic care confera dreptul de folosinta etc. – copie legalizata.
alex-maeglin a scris:
... deoarece are nevoie ca sa-si poata face PFA.

Tineti cont, printre altele, ca dn 2014 impozitele pe proprietatile unde figureaza sedii, activitati, puncte de lucru. etc ... vor creste cu pana la de 10 ori, adica daca azi platiti impozit pe casa 200 lei/an , de la anul veti plati 2000 lei/an daca in apartamentul dvoastra figureaza agent economic. Bafta!
Actul normativ care prevede aceasta cresere, a fost aprobat si publicat ? aveti mai multe detalii ?!
Actul normativ este codul fiscal. Asta se modifica de azi pe maine si de o suta de ori pe an. Baza in care se va face modificarea este angajamentul guvernului fata de FMI, care a fost semnat deja de curand si in care se prevede largirea bazei de impozitare pe mai multe paliere incepand cu 2014, inclusiv modificarea impozitului pe imobile.

Nu s-a modificat codul, deocamdata.
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma vicomputers77 vicomputers77 Buna ziua, Am nevoie sa infiintez un SRL-D. Eu confectionez bijuterii handmade si vreau acum sa imi deschid si o firma. Fiind la inceput de drum, am ajuns ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa anca_g anca_g Buna ziua! Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea intrebare, daca se poate. Pot sa-mi infiintez PFA in orasul in care am domiciliul stabil ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa Violeta01 Violeta01 Buna ziua. recent am primit o oferta de angajare pe post de vanzator/merchandiser dar conditia lor este ca in termen de 30 de zile maxim sa imi deschid un PFA. ... (vezi toată discuția)