avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Tatal meu a avut un var primar care nu a avut copii si nu a fost casatorit niciodata. Va rog sa- mi spuneti daca eu in calitate de nepot de var primar am vreun drept la mostenire. Multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:43, 25 Martie 2009
Deci, sa intelegem ca dvs. sunteti fiul varului primar al defunctului a carui succesiune este pusa in discutie?
In acest caz, puteti fi mostenitor daca unchiul dvs. nu a avut copii, sotie, iar parintii si alti frati si nepoti de frati i-au murit sau n-au existat niciodata.
Verii primari sunt rude de gradul IV. Asta înseamnă că dumneavoastră sunteţi rudă de gradul V cu vărul primar al tatălui dumneavoastră, deci nu sunteţi în grad succesibil, vocaţia succesorală fiind limitată în dreptul civil român la rudele colaterale de gradul IV inclusiv.

Aşa fiind, nu veţi putea moşteni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu veri primari andreimihai99 andreimihai99 Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema personala si am citit profilul dumneavoastră de consultant publicat in websiteul Avocatnet.ro. Buna ... (vezi toată discuția)
Succesiune veri gradul 2 Mircea Ion Mircea Ion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in a solutiona o situatie referitoare la o mostenire si o succesiune care urmeaza sa se desfasoare. In urma cu cateva ... (vezi toată discuția)