avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune veri gradul 2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune veri gradul 2

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in a solutiona o situatie referitoare la o mostenire si o succesiune care urmeaza sa se desfasoare.

In urma cu cateva saptamani am fost sunat de catre unchiul meu referitor la o posibila succesiune, dar nu mi s-a spus nimic clar si nici nu pot ajunge foarte usor in acea locatie.

Defunctul a fost var de gradul 2 cu tatal meu (care intre timp a decedat si el), iar tatal meu mai avea doi frati. Unul dintre fratii tatalui mea vrea sa deschida succesiunea pentru varul de gradul 2 decedat intrucat acesta nu mai are rude si pe absolut nimeni.

Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns si sa imi spuneti daca eu ca urmas al tatalui meu (var gradul 2 pentru defunct) va trebui sa fiu prezent la succesiune pe care o fac fratii tatalui meu sau succesiunea urmeaza sa se realizeze numai intre ei.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
Mircea Ion, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mircea Ion , utilizator 07:13, 8 Februarie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa după cum povestiți nu aveți vocație la moștenire, nici dvs. nici frații tatălui.

Au vocație la moștenire colateralii numai până la gradul al patrulea inclusiv.
Verii primari sunt rude de gradul al patrulea.
Iar verii ziși de „gradul 2” sunt, de fapt, rude de gradul al șaselea.

Rudenia în linie colaterală se stabilește după numărul naşterilor, urcând de la una dintre rude până la ascendentul comun şi coborând de la acesta până la cealaltă rudă; astfel, fraţii sunt rude de gradul al doilea, unchiul sau mătuşa şi nepotul, de gradul al treilea, verii primari, de gradul al patrulea.

Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
romascanu, moderator

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune. ce grad de rudenie este între mine și vărul de-al doilea al tatălui meu? Salut2060Salut Salut2060Salut Ce grad de rudenie exista intre mine si varul de al 2-lea al tatalui meu? Am intrebat diversi avocati si notari si raspunsurile difera. Unii dintre acestia ... (vezi toată discuția)
Mostenire gabrielamichell gabrielamichell sunt var de al doilea cu decedatul ,nu are mostenitori ,mostenirea este din batrani,decedatul are certificat de mostenire ,pot deschide succesiunea dupa 1 de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)