avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuinta de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuinta de familie

Buna seara.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt divortata, sunt in procedura de partaj si am domiciliul minorei stabilit la mine. Eu stau impreuna cu fiica mea in imobilul ce face obiectul partajului. In aceste conditii, pot cere in mod unilateral, notarea in cartea funciara a destinatiei de locuinta a familiei in care locuiesc eu si minora? Ce acte trebuie sa insoteasca aceasta cerere?
Ma ajuta in vreun fel acest lucru in procesul de partaj?

Ce doriti sa obtineti? Avantaj la partaj nu vad sa fie, in plus a cam fost locuinta familiei cat ati fost casatoriti, acum nu mai prea e.
Locuinta familiei se discuta in cadrul unei casatorii.
Avocat aveti? Sa va clarifice niste aspecte...
Faptul ca locuiti cu fata acolo, va da oricum un avantaj in atribuirea imobilului. Nu va conta insa nimic daca nu ii puteti plati sulta fostului sot.
Nu are nicio relevanta demersul initiat de dumneavoastra.

Pentru atribuirea bunului imobil relevante sunt probatoriile administrate pentru a demonstra sumele de bani investite la plata pretului, situatia locativa a fiecaruia, sumele de bani efectuate pentru sporirea valorii de circulatie a bunului.

Succes.

Multumesc tuturor pt. opinii. Ideea e ca am vrut sa impusc 2 iepuri dintr-o lovitura: 1. fostul sot a facut domiciliul actualei lui sotii in imobilul in care locuiesc eu cu fetita. Ma gandeam ca facand acest demers, pot ulterior solicita radierea domiciliului acesteia. 2. Nu strica daca se tinea cont SI de acest lucru la atribuirea imobilului.
Oricum va multumesc si astept cu interes orice fel de opinie care ar veni in sprijinul meu.
Doamna, 1. cu ce va ajuta? Razbunarea nu e vazuta bine in instanta.
2. Poate sa se tina cont de 100 de lucruri, aveti sulta sa o platiti? Daca nu, degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a folosi locuinta Teddy71 Teddy71 Buna ziua , Daca instanta incredinteaza copilul sotiei , iar sotia alege sa nu paraseasca domiciliul (apartamentul) initial comun , iar eu obtin o cota mai ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul sot daniela2015 daniela2015 Am divortat de sotul meu de 1 an, nu am facut inca partaj si pe contarctul de casa este si el trecut. Problema este ca locuieste tot acolo, bea in fiecare zi, ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)