avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu fostul sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu fostul sot

Am divortat de sotul meu de 1 an, nu am facut inca partaj si pe contarctul de casa este si el trecut. Problema este ca locuieste tot acolo, bea in fiecare zi, face scandal, refuza sa plateasca facturi de utilitati, cand lucreaza cand sta acasa (mai mult sta acasa), nu-mi plateste pensia alimentara stabilita de instanta. Nu mai stiu ce sa fac si de aceea intreb aici. Daca fac partajul existq vreo posibilitate sa fie evacuat? Nu vrea sa plateasca nimic in casa, sta toata ziua si afuma casa cu tigari. Spune ca " nu plateste ca oricum apa, curentul si gazul sunt pe numele meu " si nu vrea sa plateasca. Va rog sa-mi dati un sfat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
daniela2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 23:34, 25 Aprilie 2015
Dvs unde locuiti impreuna cu copilul? Daca locuiti la aceiasi adresa puteti solicita pe calea ordinului de protectie evacuarea fostului sot. Apoi, pe calea partajului, puteti solicita atribuirea imobilului si veti avea de platit o sulta (adica jumatate din valoare imobilului catre fostul sot). Pana la ramanera definitiva a hotararii privind partajul puteti solicita atribuirea temporara a imobilului.
In paralel, pe calea ordonantei presedintiale, faceti o cerere cu privire la plata pensiei alimentare. Din 3 in 3 luni, daca nu va plateste, ii faceti cate o plangere la sectia de politie in raza careia locuiti.
Pastrati toate facturile pe care le platiti singura, ar fi de preferat sa le platiti dintr-un cont bancar al dvs.
Ce v-am scris este cu titlu general. Sunt relevante si nu le cunosc: modalitatea de obtinere a locuintei (mostenire, vanzare-cumparare, prin credit bancar, donatie), felul in care ati contribuit la dobandirea locuintei (ambii soti in cote egale, unul mai mult decat celalalt etc).
Buna ziua.
dvs locuiti in imobilul bun comun sau in alta parte ? daca dansul locuieste singur in apartamentul in cauza iar dvs ati parasit domiciliul comun, acest lucru ar putea fin in avantajul dansului , in procesul de partaj.
imobilul cum a fost achizitionat? ati contribuit amandoi sotii in cote egale , ati facut credit bancar ? utilitatile le platiti dvs ?
Daca imobilul este bun comun va trebui partajat, teoretic cotele sunt egale. Asta nu inseamna ca nu puteti proba o cota majorata. Puteti solicita atribuirea locuintei catre dvs cu evacuarea lui. Din cota sa parte din bun ii vor fi scazute eventualele debite catre furnizori.

Daca este posibila sau nu evacuarea lui la acest moment e greu de spus pt ca nu stim toate datele relevante.
Locuiesc in garsoniera pe care am primit-o de la matusa mea prin schimb de locuinte dar acum 20 ani fostul sot a avut pretentia sa fie trecut si el pe contract asa era atunci pe vremurile alea. Eu nu am parasit locuinta.
Ce inseamna e trecut si el in contract? E un contract de donatie, de vanzare-cumparare?
Primul lucru cereti in instanta (judecatoria) de care apartineti un ordin de protectie in care solicitati evacuarea individului. Gasiti model pe net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare temporara din imobil paulnemes paulnemes Se poate cere evacuarea dintr-un imobil (proprietate comuna a unor fosti soti) a unuia din proprietari? Avand in vedere ca fostul sot are un credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters192037 ContSters192037 Buna ziua! As avea nevoie de sfatul Dvs. Sunt divortata de 1 an, stau in chirie cu copilul meu. Fostul sot sta in apartamentul nostru comun, si nu vrea ... (vezi toată discuția)
Divort ankalupu ankalupu daca m am despartit de sotie si in timpul casatoriei am luat o casa si am facut un copil.daca fosta sotie sta in casa cu copilul si plateste ea impozitele la ... (vezi toată discuția)