avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua!

As avea nevoie de sfatul Dvs.
Sunt divortata de 1 an, stau in chirie cu copilul meu.
Fostul sot sta in apartamentul nostru comun, si nu vrea sa-mi plateasca partea din casa. El vrea sa-l dau in judecata, stiind ca procesul va fine mult, si nici bani nu am pentru a intenta un proces de partaj.
Intrebarea mea este, daca totusi intentionez procesul de partaj, voi putea cere si despagubirea chiriei ce platesc eu, in timp ce el sta bine mersi in apartamentul nostru comun?

Va multumesc mult pt. rasuns.
Cel mai recent răspuns: anniela , utilizator 16:18, 9 Februarie 2011
BUNA ZIUA. dar de ce nu va duceti inapoi in imobilul respectiv, intrucat si dvs. aveti aceleasi drepturi ca si fostul sot??
de ce preferati sa platiti chirie, cand aveti o casa in care sa locuiti?
si de ce nu ar pleca dansul din acel imobil??
de recuperat banii pe chiria platita, de la fostul sot, nu aveti cum sa recuperati. dansul poate motiva ca a fost alegerea dvs. sa locuiti cu chirie.
eu va recomand sa va intoarceti in imobilul bun comun, si intre timp puteti introduce actiunea de partaj in instanta .
Va imaginati ca nu de prea mult bine a ales calea de a parasi casa...masa...si de a sta cu chirie...Asta nu este o solutie...
De nevoie va trebui sa demarati procesul de partaj, intradevar este un efort financiar... este de lunga durata...si nu in ultimul rand- este chiar o necesitate - aveti nevoie de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj darmilla darmilla In urma divortului, nu am avut bani sa introduc actiunea de partaj a bunurilor: 1 apartament (achizitionat dupa casatorie) [u] o scurta prezentare a ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a folosi locuinta Teddy71 Teddy71 Buna ziua , Daca instanta incredinteaza copilul sotiei , iar sotia alege sa nu paraseasca domiciliul (apartamentul) initial comun , iar eu obtin o cota mai ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul sot daniela2015 daniela2015 Am divortat de sotul meu de 1 an, nu am facut inca partaj si pe contarctul de casa este si el trecut. Problema este ca locuieste tot acolo, bea in fiecare zi, ... (vezi toată discuția)