avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de a folosi locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de a folosi locuinta

Buna ziua ,

Daca instanta incredinteaza copilul sotiei , iar sotia alege sa nu paraseasca domiciliul (apartamentul) initial comun , iar eu obtin o cota mai mare din apartament la partaj , cum pot anula hotararea instantei ca mama sa locuiasca in apartamentul acordat majoritar mie ?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 01:12, 2 Ianuarie 2020
La partaj veți obține atribuirea sau nu a apartamentului. Partajul presupune împărțirea bunului. Dacă veți obține atribuirea bunului veți putea cere soției să se mute. Dacă soția solicită atribuirea apartamentului, aceasta are șamse mai mari de reușită având în vedere că locuiește efectiv acolo împreună cu copilul.
Buna ziua,
O data u partajul solicitati si iesirea din indiviziune cu atribuirea bunului (apartamentului) si obligarea la plata sultei.
Daca nu aveti banii atunci solicitati obligarea fostei sotii sa plateasca sulta astfel putand ramane in imobil!
Mai e ceva, inainte de a face orice demers ganditi-va nu la fosta ci la copil!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Ianuarie 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Multumesc , si La Multi Ani !
Daca sotia solicita atribuirea apartamentului (a facut-o in procesul de divort) , desi a avut contributie minora , poate astfel sa anuleze faptul ca eu am avut o contributie majora la plata apartamentului ?
Multumesc , si La Multi Ani !
Ideea e ca am si banii , si dorinta de a ramane in apartament , dar si sotia doreste acelasi lucru . Ea avand contributie minora la plata apartamentului , poate sa schimbe acest lucru (in procesul de atribuire) decizia din procesul de divort de a stabili domiciliul mamei si minorei in apartament ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu neaparat contributia este cea care poate duce la atribuirea imobilului.
Consultati art.988 C.Pr.Civ.

Alte discuții în legătură

Divort 2 copii Utilizator1452 Utilizator1452 Am nevoie de sfatul dumneavoastra, o cunostinta a intentat divort, are 2 copii unul de 12 ani si unul de 17. Motivul pentru care a ajuns in situatia aceasta ... (vezi toată discuția)
Partaj gomi gomi Sunt in divort............am o fetita de 4 ani care ramane cu mine si impreuna cu al meu sot avem un apartament cu 3 camere si o masina, achizitionate in ... (vezi toată discuția)
Divort legal ursu67 ursu67 As dori sa divortez in coditiile in care am doi copii minori si o casa achizitionata in rate pe amandoi soti. Cum s-ar imparti casa in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)