avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de a folosi locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de a folosi locuinta

Buna ziua ,

Daca instanta incredinteaza copilul sotiei , iar sotia alege sa nu paraseasca domiciliul (apartamentul) initial comun , iar eu obtin o cota mai mare din apartament la partaj , cum pot anula hotararea instantei ca mama sa locuiasca in apartamentul acordat majoritar mie ?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 01:12, 2 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domiciliul minorei a fost stabilit la mama. Domiciliul mamei se poate schimba, nu e musai sa fie în acel apartament.
În acest moment dumneavoastră locuiți în apartament? Pentru ca dacă răspunsul e negativ v-aș sfătui sa va întoarceți. Fosta soție ar avea bani sa va despăgubească pentru apartament?
Multumesc !
Locuiesc in apartament in week-end , si de sarbatori .
Cat despre fondurile sotiei , greu de spus , posibil sa ceara solutii gen plata in rate , etc cu care nu pot fi de accord .
Chiar dacă i se va atribui imobilul soției, aceasta va trebui să vă despăgubească pentru cota dvs.

Teddy71 a scris:

Multumesc , si La Multi Ani !
Daca sotia solicita atribuirea apartamentului (a facut-o in procesul de divort) , desi a avut contributie minora , poate astfel sa anuleze faptul ca eu am avut o contributie majora la plata apartamentului ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveți cota parte mai mare atunci greu sa ii fie atribuit soției. În plus nimeni nu va fi de acord cu plata în rate, va trebui sa va despăgubească toți banii odată.
Trebuie avocat bun sa demonstrați ca pe lângă faptul ca dumneavoastră l-ați plătit aproape integral ar fi și o trauma emotionala foarte mare ca pe lângă familie sa va pierdeți și casa. În plus fata ar putea sa refuze programul de legături personale dacă ar trebui sa o duceți în alta parte.
Spuneați la alte postări ca soția pleacă în weekenduri. Va sfătuiesc sa dați mesaje prin care o întrebați când vine acasă ca e casa goala, aduceți martori, de preferință femei care sa constate ca de fapt doamna nu sta prea mult în apartament și sa susțină asta în instanta.
Din ce știu însă, dacă aveți cota mai mare la partaj apartamentul vi se atribuie dumneavoastră.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2020
When, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort 2 copii Utilizator1452 Utilizator1452 Am nevoie de sfatul dumneavoastra, o cunostinta a intentat divort, are 2 copii unul de 12 ani si unul de 17. Motivul pentru care a ajuns in situatia aceasta ... (vezi toată discuția)
Partaj gomi gomi Sunt in divort............am o fetita de 4 ani care ramane cu mine si impreuna cu al meu sot avem un apartament cu 3 camere si o masina, achizitionate in ... (vezi toată discuția)
Divort legal ursu67 ursu67 As dori sa divortez in coditiile in care am doi copii minori si o casa achizitionata in rate pe amandoi soti. Cum s-ar imparti casa in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)