avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare temporara din imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare temporara din imobil

Se poate cere evacuarea dintr-un imobil (proprietate comuna a unor fosti soti) a unuia din proprietari? Avand in vedere ca fostul sot are un credit ipotecar garantat cu imobilul pe care refuza sa-l mai plateasca iar fosta sotie achita ratele lunare pentru a nu se pune sechestru pe imobil si sa se scoata la licitatie de catre banca. Fosta sotie a depus cerere pentru partaj existand in acest sens si un dosar pe rol la instanta. Si inca o intrebare, daca fosta sotie a platit 25 000 euro din credit, inainte si dupa divort, dovedind cu chitante, va conta la partaj? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2020
paulnemes, utilizator
Cel mai recent răspuns: paulnemes , utilizator 08:10, 1 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteți încerca atribuirea bunului în mod provizoriu și evacuarea provizorie pe cale de ordonanță președințială, dacă la partaj ați solicitat atribuirea în natură a bunului (în mod definitiv)!
Prezumția contribuției egale este relativă, puteți dovedi că ați contribuit mai mult, context în care veți primi un procent mai mare!
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Evacuarea se poate cere prin instanta, variantele in care se poate solicita sunt multiple. Binenteles ca daca una dintre parti a contribuit mai mult la dobandirea bunului se va tine seama la partaj si va creste astfel cota de contributie.
D-na avocat Gerber, impotriva fostului meu cumnat a fost dat un ordin de protectie pe o perioada de 6 luni si apoi prelungit fiind evacuat din imobil. Si inainte de ordin, sora mea a tot platit ratele ipotecare. Dupa emiterea ordinului, la fel. a platit in continuare desi au divortat si ea locuieste cu copiii in imobil construit de ei impreuna acum 20 de ani. La evacuare, el a luat masina care e pe numele surorii mele, cum ar putea s-o recupereze? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu fostul sot daniela2015 daniela2015 Am divortat de sotul meu de 1 an, nu am facut inca partaj si pe contarctul de casa este si el trecut. Problema este ca locuieste tot acolo, bea in fiecare zi, ... (vezi toată discuția)
Evacuare bunuri infoadrian infoadrian Buna ziua, Va rog foarte mult sa imi dati o solutie la o problema care o am. In prezent sunt intr-o actiune de divort intentata de mine sotiei. Detinem un ... (vezi toată discuția)
Partaj??? aleinad03 aleinad03 Sunt divortata de 5 ani si nu am facut inca partaj. Vreau sa mentionez ca garsoniera este luata prin credit ipotecar. Ea a costat 235 milioane, ratele ... (vezi toată discuția)