avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de familie

Strabunicul meu,bunicul tatalui meu a fost proprietarul unui teren ce cuprinde o intreaga strada din Bucuresti,el a fost donat din cate am inteles(nu sunt sigura 100%) iar el ramanand doar cu 230 mp si casa care,la randul ei a fost demolata de comunisti,pe langa acest teren el a mai avut si altele intr-un oras langa Bucuresti,dar de la arhive nu am reusit sa scot decat un act pentru 36 de arii.In concluzie as dorii sa stiu daca mai pot recupera proprietatiile .
Cel mai recent răspuns: Cezar augustin Dinu , Avocat 21:35, 6 Octombrie 2013
Cred ca este cam tarziu acum sa mai incercati ceva.

Au fost cateva termene date de legea 10 si legea 18 in baza carora se puteau depune cererile la primarie... termene care au tot fost prelungite consecutiv de cate 3-4-5 ori...

Dar, poate daca veti contacta un avocat si cu actele in fata, altfel se va discuta si poate se vor gasi solutii.
pe mine ma intereseaza in primul rand terenul/rile de langa Bucuresti de care nu am stiut nimic si as dorii sa scot de la arhive toate proprietatile lui .
conform legii 165/2013 - se mai pot retroceda imobile, dar....doar persoanelor "care se considera indreptatita – persoana care a formulat si a depus, in termen legal, la entitatile investite de lege, cereri din categoria celor prevazute la pct. 1, care nu au fost solutionate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi;
daca nu ati formulat pana acum asemenea cereri.....prea tarziu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren bucuresti Marcos88 Marcos88 Buna ziua, Strabunica a avut un teren in Bucuresti care i-a fost confiscat de catre guvernul comunist. Dupa revolutie bunicul nu a intreprins nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Reintregirea titlului de proprietate Ionel1234 Ionel1234 Buna ziua.As dori sa va intreb ce trebuie sa facem?Tatal meu mostenit de la parinti un teren (mai bine zis hirtiile)de 56000 mp care a fost confiscat pe vremea ... (vezi toată discuția)
Exproriere Dana44 Dana44 Buna ziua ! Bunicilor le-a fost demolată casa înainte de revoluție. Au primit in schimb un apartament. După decesul acestora nu a putut beneficia ... (vezi toată discuția)