avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Succesiune cu probleme

O sa va scriu problema mea. In titlul de proprietate(cu terenuri+casa) st trecuti doi proprietari ,tatal unuia si mama celuilalt,amindoi decedati.Urmasul unuia a vandut totul, facand procesul de succesiune in instanta fara stirea si participarea celuilalt proprietar(bunicii)?(spunand (cred) ca al doilea proprietar(mama bunicii) a decedat si nu are succesori!??) Acum a venit cumparatorul,si de la el am aflat ce s-a petrecut si trece totul pe numele lui pt ca el A PLATIT!!!, are titlul in original (noi numai copie) si mai are decizia isnstantei judecatoresti!(nu am vazut inca).CUM A PUTUT SA FACA PROCESUL DE SUCCESIUNE?! cand noi detinem certificate de nastere,casatorie,deces (strabunicii mele)in original.Vreau sa precizez ca bunica a devenit coproprietar prin casatoria mamei sale cu fratele celuilalt proprietar ,deci cei doi mostenitori in viata st veri primari! Avem in original o adeverinta eliberata de primarie din 1998(titlul de proprietate e din 1999) in care st trecuti doi proprietari=tatal actualei proprietari si mama bunicii mele.Sper ca ati inteles despre ce e vorba! Cumparatorul poate trece pe numele lui? Banii au fost dati in totalitate ,cu martori! Va rog frumos sa-mi spuneti o cale de rezolvare! VA MULTUMESC MULT! :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 8 Octombrie 2013
Daca proprietarul semneaza actul se rezolva.
Mesaj reeditat
@ROMY03

Data post: Marti, 8 Octombrie 2013, 01:24
Forum Drept civil - mosteniri, drept de proprietate si altele
Subiect Succesiune cu probleme

Dar st doi proprietari nu? Fiica unuia trecut in titlu(care a si vandut totul) si fiica celuilalt trecut in titlu(bunica mea) care cere jumatate din terenurile aflate in titlul de proprietate,NU BANII! Atunci...cu care o sa am probleme in instanta? cu cumparatorul sau cu coproprietarul?sau cu amandoi,pt ca cumparatorul nu lasa din teren iar vanzatorul din bani. Si vreau sa mai precizez ca amindoi au stiut de existenta celuilalt proprietar!!Pt ca vanzatorul i-a spus cumparatorului ca mai are un var primar care e posibil sa ceara din terenuri dar NU TREB. DAT NIMICA!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire ContSters288103 ContSters288103 Am si eu o problema, si sper sa ma ajute cineva.Strabunica mea a avut un teren intravilan + un teren extravilan in judetul ilfov ,pe terenul intravilan i-a ... (vezi toată discuția)
Convenții din 1994 pentru cumpărarea unor terenuri, anulate de primărie. este legal, și se poate face ceva pentru a obține, totuși, titlul de proprietate? marush marush Buna ziua! VA rog MULT sa ma ajutati cu un raspuns pe lege, corect, la situatia pe care urmeaza sa o expun. Bunicul meu a cumparat, prin doua conventii ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare ContSters98379 ContSters98379 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Mama mea trebuie sa primeasca dela bunica mea, 20 ari de pamant, loc de casa. As dori sa stiu ce acte trebuie facute pt a ... (vezi toată discuția)