Eu nu am avut nicio solicitare in acest sens si nu m-a interesat in amanunt problema.
Insa, se pot observa doua aspecte:
1.Daca instantele accepta aceasta informare, motiv pentru care ar trebui sa ne spuna cineva daca instantele au acceptat asa ceva.
2.Daca legea recunoaste un drept dar exista o necorelare legislativa atunci nu poate fi vorba de o infractiune.
Daca cineva a procedat in acest mod si instanta a luat in seama informarea respectiva inseamna ca se poate.
Mie imi pare riscant a se proceda in acest mod in primul rand pentru a nu exista probleme in procesul civil in sensul de a nu se recunoaste informarea.
Insa, pe de alta parte, daca nu se achita taxa judiciara de timbru nu ar exista riscul respingerii actiunii mai inainte ca instanta sa comunice partii ca nu ar fi conform legii a se proceda in acest mod referitor la informare.
Daca am admite ca ar fi vorba de o infractiune in sensul exercitarii fara drept a unei profesii ( ceea ce nici nu m-a interesat pana in prezent si nu pot afirma absolut nimic) probabil ca s-ar aplica o amenda administrativa insa pentru avocati nu ar fi de dorit asa ceva.
La informare din cate stiu eu nici nu se iau bani...
Si daca ne gandim ca pentru avocat informarea de mediere este o pierdere de timp ma intreb ce rost ar avea sa faca avocatul informarea...?
Aici imi pare mie un nonsens...si de aceea nu cred ca exista vreo logica pentru avocati sa incerce asa ceva...
Stiu ca probabil nu aici este locul unde ar trebui sa intreb. Vin si eu cu o intrebare. Am un proces civil cu termen luna viitoare pe 22. Actele de tribunal au fost depuse de catre Asociatia de proprietari anul trecut. Avand in vedere faptul ca acum, este obligatorie sedinta de mediere, Asociatia nu ar trebui sa ma cheme la mediere si daca cadem la un numitor comun ( gen angajament de plata) sa se sisteze procesul ?
Este locul potrivit aici să întrebaţi.Obligatorie este o şedinţă de informare privind medierea şi nu medierea în sine.Iar asta doar în cazul proceselor începute după data de 1 august 2013. Dacă dvs. doriţi rezolvarea amiabilă a situaţiei, nu vă împiedică nimic să chemaţi chiar dvs. asociaţia la mediere, chiar în cazul unui proces început şi în orice etapă procesuală ar fi acesta. Procesul se va suspenda pe perioada cât are loc medierea, la solicitatea părţilor, şi prezentând contractul de mediere încheiat la mediator.
@florina: in conformitate cu L214...o simpla hartie dactilografiata si ...stampila de avocat. Dar acest lucru nu prea...este valabil avand in vedere L. 192/2006. L 214 vine cu niste articole care sunt in contradictie cu L 192. Cred ca dl. Badulescu are dreptate, dar plangerea penala este ...cam mult. Depinde de instanta de judecata daca accepta sau nu.
@valy: depinde de instanta. Exista posibilitatea ca la prima sedinta sa va puna in vedere sa parcurgeti etapa de informare cu privire la mediere.