avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces civil

parintii mei au cumparat o casa in 1997 de 300mp din care:20 lungime si 15 latime.acum sunt dati in judecata de vecinul din spatele casei care a cumparat de curand deoarece ei spun ca au 3m din cei 20m pe care in avem conform shitei de vanzare -cumparare.desi strada pe care locuim era deja construita la momentul in care noi am cumparat ei spun ca cei 3m ai nostri sunt luati de strada atunci cand a fost facuta.este posibil ca, desi noi avem aceasta schita din contractul de vanzare-cumparare de 20m cu 15 m sa ne ia 3m acesti nouveniti si "draguti "vecini?
Cel mai recent răspuns: marian camelia , utilizator 22:52, 27 Martie 2009
verificati incheierea de carte funciara - intabularea dreptului de proprietate, sa fie mentionate aceleasi suprafete
multumesc din suflet pt.raspuns vom verifica .dar daca toti acesti ani am platit impozit pe suprafata de 300mp nu inseamna ca atat avem?
plata impozitelor si taxelor locale nu te declara automat proprietar, actele vorbesc, oricum dupa parerea mea nu poate fi vorba de a castiga procesul vecinul in situatia in care va deschide vreo actiune de revendicare si granituire
In astfel de situatii foarte important este daca sa modificat vreodata granita intre dvs. si proprietatea vecina .
din pacate ,inainte sa apara proprietar in spatele casei ,noi aveam o constructie din beton pe care o foloseam pentru cresterea animalelor (gaini ,porc)dar atunci cand au venit si s-au prezentat ca si proprietari am demolat acea constructie ,eliberand terenul,apoi am facut un zid la 1,5m din spatele casei.conform masuratorilor din strada pana la zid avem 17,5m (in loc de 20m cum scrie in contractul de vanzare-cumparare).Cu toate acestea domnul vecin ne-a dat in judecata somandu-ne sa darmam zidul pentru ca el sustine ca ar trebui sa ia de la noi inca 50 de cm.Acum ne pare rau ca am facut acel zid la acea distanta,daca tot ne-a dat in judecata macar ne judecam pentru 3m nu pe 50 de cm. Ce sa spun e o absurditate#-o:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cresterea porcului la 3m de ferestrele casei mele SophiaMS SophiaMS Buna ziua, Locuiesc de 2 luni intr-o localitate rurala lipita de orasul Constanta. Vecinul meu are cocina porcului la 2,5 - 3m distanta de la ferestrele ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu ma lasa sa fac gardul marysa marysa Am cumparat o casa, iar intre proprietatea mea si unul dintre vecini nu a existat gard. Pentru o perioada de timp, zidul din spatele casei, a tinut loc de ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe suprafata mai lata decat ma lasa vecinul aducsd aducsd Buna ziua. Am cumparat un teren de la proprietarul y. Teren cu cadastru si intabulat (suprafata 1700mp latime 23 aprox). Proprietarul Y a cumparat terenul acum ... (vezi toată discuția)