avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma in faliment - constructie cu garantie
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma in faliment - constructie cu garantie

o firma a realizat constructia unei cladiri de birouri ,a dat garantie pe 5 ani cu plata anuala a unei cote din banii retinuti garantie - ex 5000 euro / platibili anual cate 1000 euro - la fiecare sfarsit de an , daca nu au fost incidente .

acum firma este in faliment , noi suntem in perioada de garantie , cu cladirea inundata din cauza unor nereguli ale constructiei, nereguli pe care cine sa le mai indrepte daca executantul care mi-a dat garantie este in insolventa ?

1. in aceasta situatie pot sa trimit o notificare executantului prin care sa-i aduc la cunostinta toate neregulile constructiei si sa precizez ca nu-i mai platesc nimic deoarece trebuie sa-mi repar singur cladirea ?

2. daca cer in scris sa-si exercite obligatia din clauza de garantie , mai poate face vreo repratie? - executantul este in faliment procedura simplificata .

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:17, 10 Octombrie 2013
1. da (trimiteti notificare, doar ca s-a stricat cladirea dvoastra, nu si ca o sa folositi garantia la reparatii ... sa nu le vina vreo idee pe foamea asta)

2. nu prea cred ca mai are cine sa va faca reparatiile. Daca au deja lichidator, angajati nu mai au. Deci ...
multumesc,
Avand in vedere faptul ca societatea este in faliment trebuie sa notificati lichidatorul judiciar,el este cel care trebuie sa recupereze creantele respectivei societati, adica restul din cei 5000 euro retinuti. Se va face probabil o evaluare a situatiei invocate, trebuie sa dovediti vina constructorului.
am notificat si societatea si lichidatorul ,
este dovedita vina constructorului , am avut aceeasi problema si anul trecut si cica au reparat.

doar ca dupa notificare lichidator acesta convoaca adunarea creditorilor , discuta problema ...pana trimite firma sau echipa sa repare , trece timpul iar acum in anotimpul ploios fiecare zi conteaza .

Goran Elena a scris:

am notificat si societatea si lichidatorul ,

...pana trimite firma sau echipa sa repare , trece timpul iar acum in anotimpul ploios fiecare zi conteaza .

Nu conteza, important este sa puteti executa garantia si pentru asta trebuie sa aveti notificarea in spate (ca sa nu spuna mai apoi ca nu au stiut), ca de reparat nu cred ca va mai repara nimeni.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament nou - crapaturi in perete - integritatea cladirii LeviB LeviB Buna ziua, Ma confrunt cu situatia urmatoare. Am cumparat acum 2 ani un apartament intr-un bloc de constructie noua. Au inceput sa apara tot mai multe ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie buna executie darsena darsena Am incheiat un contract cu o firma pentru realizarea unor lucrari de constructie. Prin contract s-a prevazut constituirea unei garantii de buna executie. ... (vezi toată discuția)
Falimentul ENGFULL ENGFULL sunt creditor al unei firme aflata in faliment ( e drept in firma e din franta ) nu am primit adresa de inregistrare pe lista de creditori , insa am procurat ... (vezi toată discuția)