avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce drepturi are o persoana care este in pensie si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce drepturi are o persoana care este in pensie si invalid

Buna ziua!
As avea câteva întrebări la care sper să primesc răspuns.
În luna august 2012, socrul meu a avut unele probleme medicale care i-au cauzat o invaliditate, respectiv pierderea piciorului drept. Datorita sistemului medical din țara noastră, care știm toți cum merge, am fost nevoit să-l duc la fiica sa în Italia, (folosindu-ma de formularul 112) unde cu toate eforturile medicilor de la spitalul din Bologna, socrului meu nu i s-a putut salva piciorul.
Întrebările mele sunt:
- de ce drepturi beneficiază în România?
- care este legislația care reglementează drepturile persoanelor cu handicap?
- documentația de care am nevoie pentru întocmirea dosarului și unde trebuie să îl depun?
Menționez ca eu sunt din Timișoara.
Vă mulțumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:30, 8 Octombrie 2013
1. Cititi Legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

2. Gasiti aceasta lege aici:
[ link extern ]

3. Luati legatura si cu Directia pentru Protectia Persoanelor cu Handicap din jud. Timis.

-DIRECŢIA GENERALÃ DE ASISTENŢÃ SOCIALÃ ªI PROTECŢIA COPILULUI
P-ţa Regina Maria nr. 3, tel: 0256-490281 /494030, 0256-490281 /494030, Timişoara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru persoane cu handicap machita machita Tata socru are arterita si i s-a amputat laba piciorului,poate beneficia de pensie de handicap?eu pot fi ca ingrijitoare[insotitoare]pentru dumnealui,cu carte ... (vezi toată discuția)
Acum am handicap si 2 copii de 8 luni si de 8 ani mitospitea mitospitea Buna ziuna, Numele meu este Maria Florentina Pirvulescu, va scriu in numele sorei mele Dora Gabriela Pocora (32 ani). In luna februarie a fost supusa ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sau nu? AndreeaIB AndreeaIB Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: fetita mea in varsta de 4 ani are hipotiroidism, mixedem congenital, descoperit la 3 luni; este inregistrata la ... (vezi toată discuția)