avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Oprire de catre politie pe autostrada
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Oprire de catre politie pe autostrada

Buna seara,
Colegului mei i s-a intamplat sa fie oprit de catre politia rutiera pe autostrada ,la km.96, de catre un agent care statea afara din masina de politie, facandu-i semn sa opreasca,deoarece depasise limita de viteza legal admisa;bineinteles i s-a suspendat permisul.
El vrea sa faca contestatie pe baza OUG 2/2001 art.21, asociat cu una dintre obligatiile politistului,conform careia nu poate fi oprit de catre politie pe autostrada decat intr-un loc special amenajat ,o parcare, adica sa fie insotit pana acolo, pentru a nu pune in pericol siguranta publica si a lui,iar el a fost oprit in trafic, pe banda de siguranta ( la Km.96, asa cum am mai mentionat) unde nu exista parcare.
Maine vrea sa depuna contestatie si voiam sa stim daca se poate contesta procesul verbal in acest mod.
Dovada ca in acel loc nuexista parcare trebuie sa o faca colegul meu,odata cu plangerea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:15, 7 Octombrie 2013
Depasirea vitezei nu presupune suspendarea permisului de conducere decat in cazul depasirii cu peste 50 km/h, fiind pe autostrada inseamna ca a avut peste 180 km/h.
Motivele invocate nu vor conduce la admiterea plangerii impotriva procesului verbal.
.
Nu se justifica efortul unui actiuni in instanta pentru a incerca anularea PV in temeiul aspectelor invocate de dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 90 zile in urma depasirii vitezei legale danutzzul danutzzul Buna ziua, In data de 24.04.2009 am fost oprit pe A2 pentru depasirea vitezei maxime legale si mi s-a suspendat permisul pentru 3 luni. Am refuzat sa semnez ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pt. 180 zile?!?!?!?!?!?!? ciao_loredanas ciao_loredanas Ziilele trecute ma deplasam pe ruta Timisoara- Arad. La iesirea dintr-o localitate am depasit o masina care mergea cu viteza redusa...am depasit-o si mi-am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime szuperszabi szuperszabi Buna ziua, Am avut un accident, am depasit o masina depasirea am inceput in loc regulamentar, nu stiu cu siguranta daca am si terminat inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)