avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis scara de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis scara de bloc

Buna ziua,
am o situatie, si asa avea nevoie de un sfat.
Avem o Asociatie de Proprietari doar pentru scara noastra si prin Hotararea A.G.As.
am hotarat in unanimitate sa schimbam invelisul acoperisului pentru scara noastra.Banii ii avem ,lucrarea am inceput-o, insa problema este , cum vom reusi sa recuperam cota de bani,de la proprietarii de la parter.Intreg parterul este ocupat de o banca, si nu face parte din Asociatia noastra, desi e corp comun cu scara noastra, ocupand 1/5 din totalul etajelor.
Cu ce art din lege ii putem constrange sa ne plateasca cota-parte din lucrare, tinand cont ca nu fac parte din Asociatie, insa face parte din imobil.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:56, 12 Octombrie 2013
Legea 230 din 2007 prevede:

CAPITOLUL I
Dispoziţii generale, definiţii

Art. 1

Prezenta lege reglementează aspectele juridice, economice şi tehnice cu privire la înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, precum şi modul de administrare şi de exploatare a clădirilor de locuinţe aflate în proprietatea a cel puţin 3 persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, inclusiv în cazul celor care au în structura lor şi spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă.

Deci, la asociatie pot sa nu adere o parte dintre proprietarii care fac parte din cladire, dar asta nu inseamna ca legea nu li se aplica si lor. Pe cale de consecinta, proprietarul spatiului folosit de banca (nu stiu daca banca functioneaza acolo in calitate de proprietar sau de chirias) trebuie sa suporte cheltuielile aferente reparatiei acoperisului corespunzator cotei parte indiviza detinuta.
Banca este proprietara pe spatiu , si nu a platit pana acum nimic pentru administrare.O parte din spatiu este racordat la instalatia comuna de incazire, iar pentru instalatia de apa , are racord separat.
Conform art 37 din HG 1588/2007 trebuie incheiata o conventie intre asociatia de proprieatri si proprietarul spatiului de care vorbiti. Prin aceata conventie se stabilesc drepturile si obligatiile proprietarului spatiului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatii comerciale care nu fac parte din asociatia de proprietari caragiu caragiu Desi pare greu de crezut inca mai sunt spatii comerciale situate la parterul blocurilor care nu au acord de asociere cu asociatia de proprietari. Nepasare, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere ContSters50658 ContSters50658 As dori sa stiu, daca am centrala proprie si contorizare individuala apa rece, sigur pe banii mei toate, nu ar trebui reduse proportional si cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Reparatii coloane apa calda / caldura silviu1975 silviu1975 As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie aparuta in cadrul Asociatiei noastre (12 apartamente cu CT proprie; 6 apartamente alimentate de la sistemul ... (vezi toată discuția)