Am facut un contract de intretinere cu bunica mea pe cota parte care ii revine. Bunica are 4 copii si fiecare in urma decesului a bunicului prin sucesiune au o cota parte. Cu doi dintre acestia am facut contract de vanzare cumparare pe partea care le revine.
Intrebarea mea este:
Un unchi care doar el nu este deacord cu contractul, poate contesta in instanta contractul de intretinere dupa moartea bunici?
Actul de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager nu ar fi putut fi atacat decat de catre bunica dvs. Nu-l puteti impiedica pe unchiul dvs. sa atace actul si sa cheltuie fara rost niste bani, insa procesul nu are absolut nici o sansa sa il castige
Multumesc de promptitudine, dar vreau sa mentionez ca este un contract de intretinere cu uzufruct viager si ipoteca legala (ceea ce nu inteleg ce inseamna), este facut de un notar care este in relatii bune cu unchiul (ceea ce nu am stiut) si nu ne-a lasat sa facem contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere doar daca faceam un transef bancar pe o anumita suma, sub pretexul ca sa il avem in caz de vreo judecata in instanta, dar noi ne avand bani am facut doar de intretinere.
Am fost la un alt notar care ne-a informat caci contractul este atacabil si castigabil in instanta in cazul in care nu sunt de acord toti mostenitorii cu intretinerea si ca ar trebui sa ni se faca de catre toti mostenitorii o declaratie la notar cum ca sunt de acord cu intretinerea, dar unul dintre acesta nici nu este deacord cu ea, si ca acestea trebuiau trecute in contract la incheierea luipentru ca noi dupa decesul bunicii sa nu mai avem probleme.
Doresc sa va informez ca bunica are 82 de ani, oare este necesar sa o ducem la un psihiatru in caz de o eventuala judecata, ca sa se dovedeasca ca este in toate capacitatile mintale, desi la incheierea contractului a fost prezent si un reprezentant legal de la primarie?
Clauza de intretinere poate fi atacata doar de beneficiarul intretinerii, vanzarea cumpararea poate fi atacata - dupa deces - si de copii pe aspectul discernamantului batranei, dar va fi greu. Mai ales daca spuneti ca a participat reprezentant al autoritatii tutelare.Si mai ales ca acestia au cunostinta de acest act.
Eu nu inteleg ce e cu acea ipoteca ! Poate ar fi bine sa va consultati cu un avocat cu actele pe masa.
Reveniti cu detalii exacte despre obiectul contractului.
Dupa cum mentionam eu nu am stiut ca notarul la care a fost intocmit era prieten bun cu unchiul, ulterior am aflat apoi am mers la un alt notar care tot asa ne-a zis ca era suficient doar uzufruct viager, eu nu stiu ce poate reprezenta ipoteca legala.
Am luat legatura cu un avocat dar este fosrte ocupat asa ca am decis momentan sa intreb in forum, pana ce este disponibil.
Mostenire
monica_elena
Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc.
Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)