avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Achizitie Imobil licitatie publica
Discuție deschisă în Executare silită

Achizitie Imobil licitatie publica

Buna dimineata, intentionez sa achizitionez un imobil prin executare silita. Procedura de vanzare a fost inceputa in 2012. Prima licitatie a fost in 18 septembrie, si doresc sa parcip la a doua licitatie care urmeaza sa fie in maxim 60 de zile. Prorietarul executat este plecat din tara, si nu a fost de fata nici la evaluarea apartamentului in 2012, nu a deschis nimeni acestuia. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. daca licitatia este in octombrie, voi reusi sa ma mut anul acesta in apartament daca il cumapar (dispun de bani, i-as putea plati in aceasi zi cu licitatia). Din cate am inteles intre 1 decembrie - 1 martie nu poti evacua debitorul.
2. daca debitorul e plecat din tara, cat de greu va fi sa intru in posesia apartamentului, usa e inchisa si nu va preda nimeni cheile (pot sparge usa?)
3. sunt obligat sa platesc impozitul pentru a intabula apartamentul, daca merg in justitie sa contesc ca mi se cere sa platesc cat va dura
4. daca procedura a inceput in 2012 se merge pe codul vechi?
Multumesc, astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: d4dane , utilizator 09:48, 11 Octombrie 2013
1-Avand in vedere ca "proprietarul este plecat din tara",ca locuinta nu este in fapt si in drept nelocuita,pe cale de consecinta nu se poate invoca ca proprietarul nu are alta locuinta,astfel ca nu opereaza dispozoitia restrictiva intre decembrie -martie
2-Punerea la dispozitie a bunului adjudecat se solutionaeaza prin bej
ce este bej?
Cat sa ma astept sa dureze cel mult toate procedurile in situatia prezentata mai sus. Deci licitatia va fi pe 28 octombrie, intentionez sa particip si sa achit banii a 2-a zi. In situatia mai sus prezentata (debitor plecat din tara), care este cel mai scurt timp posibil in care m-as putea muta si cel mai lung. La ce probleme ma pot astepta? Eventual m-ar ajuta opinile altor persoane care au trecut prin asa ceva.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea pe timp de iarna – executare silita d4dane d4dane Buna ziua, urmeaza sa particip la o licitatie publica pentru a cumpara un imobil executat silit in perioada Decembrie 2013 (inca nu stiu data exacta a ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesia unui apartament cumparat la licitatie popra popra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Recent am cumparat un apartament scos la licitatie publica in urma unei executari silite, maine ... (vezi toată discuția)
Evacuare in lipsa fostului proprietar phatlwoot phatlwoot Buna ziua, Am cumparat un apartament la o licitatie(executare silita de catre banca). Cu fostul proprietar nu se poate lua legatura, este plecat din tara. ... (vezi toată discuția)