avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plati peste 5000 lei in numerar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plati peste 5000 lei in numerar

Buna ziua,

am o factura de cumparare autoturism in valoare de 5300 lei, pe care am achitat-o in numerar si am primit o chitanta. E corecta plata in numerar peste 5000 lei?
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 10:45, 9 Octombrie 2013
nu e corect. In caz de control, diferenta de 300 se va confisca +amenda de minim 5000 lei. Nici plata fragmentata prin casa nu e ok,
Atunci cum sa facem, masina a fost cumparata dintr-un targ de masini, banii au fost dati pe loc...la valoarea asta ar fi trebuit platit prin banca...
Nu cred ca e un capat de tara pentru 300 lei.
Puteati plati direct in contul societatii de la care ati cumparat masina.Aceasta operatiune nu se considera plata numerar.
@lucian rosca-care este cadrul legislativ pentru confiscarea sumei?
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Daca s-a cumparat de la o persoana fizica nu exista plafon.
pai daca a zis ca are FACTURA+CHITANTA inseamna 90% ca a cumparat de la o firma. Restul de 10% ar insemna persoane fizice care pot emite facturi+chitante. Limita de 5000 e numai daca s-a platit la o persoana juridica.

@simona: Cadrul legal: Art. 6 din OG15/1996

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate plata fact. peste 5000 lei rodia rodia Am urmatoarele nelamuriri privind plata in numerar a unei facturi cu valoare peste 5000 lei. Sa zicem ca trebuie sa paltesc o factura de 6500 lei. Numerar nu ... (vezi toată discuția)
La o factura 2 chitante? alex.cozma alex.cozma Buna ziua! Am emis factura de 6800 Ron.Intrebarea mea este, pot taia 2 chitante pentru aceasta factura, una de 3000 sa zicem si una de 3800 RON, scriind pe ... (vezi toată discuția)
Stornarea unei facturi de prestari servicii ADELA STROE ADELA STROE am o factura de prestari servicii in val de 200 mil pe care vreau sa o stornez si sa fac mai multe facturi pana in 50 mil pe care sa le achit cu chitanta si nu ... (vezi toată discuția)