avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare - reducere limita varsta grupa I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare - reducere limita varsta grupa I

Buna ziua,
Intrebarea este pentru tatal meu, nascut in noiembrie 1958, a lucrat in perioada 27.12.1979-30.03.1998 ca otelar, gr. I in procent de 100% si inca 10 ani si 4 luni in conditii normale de munca. Imi puteti spune care este limita de varsta de pensionare pentru limita de varsta/ pensionare anticipata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexandra_21 , utilizator 17:34, 8 Octombrie 2013
Anii de grupa aduc:
O perioada suplimentara la vechimea in munca de 9 ani(6 luni la 1 an).
27 de ani si 7 luni + 9 ani = 36 de ani si 7 luni,este stagiul total de cotizare.
O reducere cu 4 ani a varstei standard(65)de pensionare.
Limita de varsta la 61 de ani.
Pensie anticipata,sau anticipata partiala la 60 de ani.
Pentru pensie anticipata conditia de stagiu este de 43 de ani,fara stagiul asimilat(armata,studii universitare de zi,pensie de invaliditate).
Pentru pensie anticipata partiala conditia de stagiu este de 35 de ani.fara stagiul asimilat.
Penalizarea ca fi de 9%,pana la implinirea varstei de 61 de ani.
Daca anii de grupa sunt asimilati la conditii speciale,reducerea va fi de 9 ani,din 65.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata barbat edith maria edith maria Buna ziua Sotul meu este nascut in 14 august 1956, lucreaza din iulie 1975 pana in prezent, din care 16 ani si 9 luni in grupa a II-a. Cand se poate pensiona ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare MaioruNicu MaioruNicu Sunt nascut pe 24-11-58 , am ovechime de 18 si 6 luni in grupa 2-a, 9luni somaj,14 ani si 7luni fara grupa[actualul loc de munca].Cand pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare haicansorina haicansorina data nasterii - 09.11.1956 vechime in munca TOTAL - 39 ani 9 luni 26 zile ( din care armata 1 an 3 luni,25 zile) din aceasta perioada a lucrat 16 ani 8 luni ... (vezi toată discuția)