avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Greseala pe titlul de proprietate
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Greseala pe titlul de proprietate

Cu ceva timp in urma m-am hotarat sa vand o suprafata de teren extravilan, zilele trecute a venit cineva si mi-a spus ca vrea sa cumpere acea suprafata de teren, mergand la primaria de unde fac parte am constatat ca tarlaua inscrisa pe titlul de prprietate nu corespunde cu tarlaua pe care am eu suprafata de teren adica pe titlu scrie tarlaua 77 iar in catele primariei scrie tarlaua72. Am discutat cu cei de la registrul agricol si mi-au spus ca se poate prin mediere sa rezolvam acest litigiu pentru ca in urma acordului de mediere instanta va lua act si va scoate o hotarare de expedient prin care se pot modifica aceste greseli. Momentan comisiile de punere in posesie din cadrul primariilor sunt blocate pana la anul. Primariacomunei din care fac parte este de acord sa se prezinte la mediere si isi recunosc acea gresala. Ce sfat imi dati si cum trebuie sa procedez si ce documente imi trebuiesc pentru a ma prezenta la mediere..
Cel mai recent răspuns: andreicalin , utilizator 13:58, 14 Noiembrie 2013
Ati fost sfatuit sa mergeti pe calea medierii, pentru a scurta timpul alocat solutionarii problemei. Daca deschideti actiune in instanta, cine stie cand ati fi avut termen, pe cand odata prezentat acordul de mediere, hotararea se poate da in camera de consiliu.
La mediator nu aveti nevoie decat de cartea de identitate, iar daca doriti clarificarea anumitor aspecte, orice document care poate ajuta la solutionarea problemei.
Trebuie sa contactati un mediator, sa completati cererea de investire a acestuia si sa fiti programat la sedinta de mediere impreuna cu cealalta parte. La intalnirea respectiva se va semna contractul de catre ambele parti, dupa care se va intra in procedura propriu-zisa a medierii, procedura care se va solda cu Acordul de mediere pe care il veti prezenta instantei, solicitand o hotarare de expedient.
Onaroriul depinde de la mediator la mediator, asa ca puteti contacta mai multi mediatori, si alegeti dupa ce negociati onorariul pe care il puteti suporta.
Pentru ca gasi mediatori autorizati in zona dvs. intrati pe site-ul Consiliului de mediere:
[ link extern ] /
Multumesc frumos.
salut va rog daca ati rezolvat problema sa imi spuneti si mie acum o luna am vrut sa vand un teren arabil am fost sa fac cadastru si am aflat ca nu se poate pt ca problema ,ex.pe titlu scrie pacela 3 dar de fapt e alta ce pot sa fac in cazul asta va rog daca stiti vrun raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de cadastru interval interval Tatal meu a avut 3 ha de pamant intr-o comuna. Prin anii \'950 l-a dat la stat in conformitate cu un decret de atunci (trebuie sa caut prin acte sa spun ce ... (vezi toată discuția)
Validitate contract de vanzare-cumparare ThomasT6 ThomasT6 In 1995 am cumparat o suprafata de teren pentru a construi un mic magazin. In contractul de vanzare-cumparare scrie “aflata in tarlaua 18, parcela 402, ... (vezi toată discuția)
Mediere, acord autentificat - titlu executoriu sau nu? suflete suflete as mai avea o intrebare:un acord de mediere intre doi soti dar care sunt despartiti in fapt,in acel acord de mediere parintii minorului s-au inteles ca tatal ... (vezi toată discuția)