avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda RATB
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda RATB

Acum o luna am primit o amenda ratb (in afara autobuzului -m a dat jos din autobuz desi aveam acele calatorii pe card doar ca nu mergea aparatul ,dadea eroare)cu care nu am fost de a acord ,nu am semnat niciun proces verbal. Acum doua saptamani a venit o recomandata de la ratb (probabil cu amenda si procesul verbal )pe care nu m am dus sa o ridic. Avand in vedere ca procesul verbal nu are nicio semnatura de a mea iar respectiva recomandata nu a fost ridicata (trebuia sa semnez pt a o ridica) care vor fi consecintele ? Se va duce la impozit ? vor veni si penalitati ? sau va continua sa vina acea recomandata pana cand o voi ridica ?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 11:46, 12 Octombrie 2013
sweetiemary ,

Legal, in acest moment nu exista dovada ca ati luat cunostinta de existenta amenzii; informarea prin posta este numai una din modalitatile de notificare.
Amenda, odata ajunsa la fisc, cei de acolo va vor notifica, inainte de a va executa silit. Atunci, sau daca fiscul nu va notifica, abia in momentul in care vi se iau banii, ati luat cunostinta si aveti dreptul de a contesta amenda, va fi momentul zero. In instanta, daca pana atunci nu s-a prescris deja amenda, ei vor demonstra ce vor iar dvs. va veti apara; ati retinut, ei demonstreaza ca, nu dvs. ca nu! Sau instanta constata ca amenda s-a prescris.

[ va rog, nu mai citati daca nu e cazul, mesajele carora le raspundeti]
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - prescriere amenzi ratb AndreeaIancu23 AndreeaIancu23 Am si eu nevoie sa stiu daca si dupa cat timp se prescriu amenzile RATB si cu ce ma poate afecta daca nu le platesc deloc. Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Amenda nedreapta la ratb, politist care a abuzat de puterea lui denisiadinu denisiadinu Acum vreo saptamana urc in autobuz , si merg o statie, pentru ca apoi sa o iau printre blocuri sa merg sa gasesc o toneta unde imi pot face abonament ca imi ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru contestarea unei amenzi nefondate din partea jandarmeriei? andrewww andrewww Salutare tuturor! Am si eu o problema si m-am gandit sa va cer ajutorul. Am luat o amenda ratb pe nedrept (in sensul ca urcasem in autobuz de 10 secunde si ... (vezi toată discuția)