avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte comitet executiv cu conventie civila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte comitet executiv cu conventie civila

In urma evaluarii raportarilor asociatiei noastre de proprietari catre ANAF, s-a constatat ca, de cca doi ani, presedintele asociatiei noastre figureaza cu taxe platite ca fiind angajat cu conventie civila de prestari servicii si nu cu contract de mandat. Care pot fi urmarile din partea ANAF in cazul in care se descopera manopera si se doreste intrarea in legalitate cu plata indemnizatiei presedintelui in baza unui contract de mandat?
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 17:38, 9 Octombrie 2013
Veniturile rezultate din contractele de mandat sunt similare salariilor. Parca asa zice in Codul Fiscal.
Pentru contractul civil angajatorul nu plateste contributii de angajator, ceea ce face diferenta.
Multumesc frumos tuturor pentru opiniile exprimate, intemeiate juridic si la obiect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contributii se platesc la asociatiile de locatari cu conventii civile liliana-gina liliana-gina Buna ziua. Doresc si eu un ajutor daca se poate,avem 4 conventii civile .dintre care unul este cenzorul care are cm in alta parte ,presedintele este pensionar ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 sectiunea c marryradu marryradu Am depus declaratia 112 pe sectiunea c eu administratorul femeia de servici si presedintele toti pe conventii civile si imi da urm eroare: E: asigurat (3) ... (vezi toată discuția)
Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari catre stat elga50 elga50 Cititi acest articol aparut in data de 13.07.2012 pe site-ul ... (vezi toată discuția)