avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... OUG 18/2009
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

OUG 18/2009

Buna ziua!
Este posibil constituirea unei asociatii de proprietari/locatari de catre chiriasii dintr-un bloc proprietate a Primariei, in scopul participarii la programul de reabilitare termica?Personal, mi se pare ca fiind vorba de asociatie de "proprietari" acest lucru este exclus, si implicit si participarea la programul de reabilitare, din pacate. Astept pareriile dvs. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:35, 27 Martie 2009
Pot constitui o asociatie de locatari in conditiile a Legii locuintei
Am depus in urma cu 1 an si jumatate cerere la Primarie pentru includerea asociatiei in Programul de reabilitare termica. Am primit in urma cu o luna o adresa de la Primarie prin care ni se aduce la cunostinta ca trebuie sa refacem dosarul in conformitate cu OUG 18/2009. Am mers la primarie pentru lamuriri si ne-au trimis la plimbare pe motiv ca inca nu au aparut normele metodologice de aplicare a ordonantei. Totodata ni s-a spus ca nr. vechi de inregistrare s-a anulat si ne aliniem din nou la start cu noii sositi. Este in regula aceasta atitudine? Daca cineva de pe forum a intrat in posesia normelor metodologice rog sa mi le transmita pe e-mail ana.anane@rompetrol.com. Multumesc
Doamna Ana, daca va consoleaza cu ceva, si asociatia noastra a patit absolut la fel (Primaria Iasi). Mai mult, functionara de la serv. Investitii care se ocupa de problema reabilitarii termice a blocurilor, ori a fost schimbata din functie, ori a "avansat", acum nu mai este acolo, de parca nu ar fi fost - oricum problema a fost pasata la serv. as. prop., acolo toti fiind de specialitate economisti sau contabili - ma rog, chiar de-ar vrea ei sa faca ceva, inafara de a inregistra din nou niste dosare, nu au ce sa faca si dosarele vechi... nu mai sunt!
Saptamana trecuta am intrat in sfarsit in posesia cartilor tehnice ale blocurilor din parohie, de fapt niste mape cu tot felul de inscrisuri, procese-verbale, bonuri de materiale si ce-i mai important, schitele detaliate ale imobilelor. Pana acum nu am avut acces la aceste documente, absolut necesare pentru completarea modificarilor aduse cladirilor iar acum si pentru dosarul de reabilitare.
Duminica vom avea AG a proprietarilor si vom vedea daca se v-a aproba de catre acestia aceasta actiune. Eu cred ca da, pentru ca la cat de creduli suntem, nu ma astept ca cineva sa mai si intrebe ce si cum... Inca nu au aparut Normele la OUG nr. 18/04.03.2009, dar cred ca vor apare in curand.
Pentru cei care inca nu au accesat aceasta ordonanta, o gasiti aici:[ link extern ]
Zilele trecute la Iasi s-a tinut un seminar pe aceasta tema, organizat sub patronajul Ligii Habitat, presedinte dl. Mihai Mereuta. Au fost prezenti peste 30 de reprezentanti ai asociatiilor, reprezentanti de la toate firmele de repartitoare care functioneaza in oras, reprezentanti ai protectiei cosumatorului, reprezentanti ai unor firme de constructii interesate. Marele absent: Primaria Municipiului Iasi - cu observatia ca anul trecut am mai avut loc un asemenea seminar, dar si atunci Primaria noastra a lipsit, insa a fost prezent un domn ce reprezenta primaria Bacau !!!
Deci, asa cum spuneau si alti useri pe forum, cred ca toata aceasta tevatura se v-a transforma intr-o mare bascalie, iar ce vorbesc unii pe la TV (vorba aia, persoane importante), denota starea de spirit a noilor oficialitati.
Sa de-a Domnul sa nu fie asa, si chiar sa fie o chestie serioasa si sa ne contrazica guvernul prin luarea unor masuri radicale...
Cum spuneam, ma pregatesc pentru AG, dar promit sa revin cu problemele si concluziile seminarului tinut la Iasi pe tema reabilitarii termice a blocurilor.
Cu stima,
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
Adam Grecu, utilizator
@Adam Grecu Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune de unde procuram cartle tehnice? In asociatie nu avem asa ceva.
In prima faza interesati-va daca in zona mai exista si alte blocuri asemanatoare dpdv constructiv cu al dv, daca nu functie de unde locuiti, in Bucuresti va interesati la Proiect Bucuresti sau la Primarii, iar in tara la Primariile locale. Aceasta informatie poate fi folositoare celor care vor reabilitare.
Anul trecut nu v-au cerut CT?

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a apartamentelor dab86 dab86 Intrebare. Daca cca. 30% din vecini nu vor sa semneze tabelul cu solicitarea catre primarie pentru inscrierea in programul de reabilitare termica a ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a imobilului fara acordul proprietarilor alex68 alex68 Locuiesc intr-un bloc din sectorul 3 (Str. Padurea Craiului nr. 1, Blocul B2). Din luna februarie, administratia blocului a inceput sa ne perceapa bani pentru ... (vezi toată discuția)
Aprobare indicatori tehnico-ecomomici reabilitare civilu civilu Buna ziua, As vrea sa stiu daca aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea blocului de catre asociatia de proprietari (conform normelor ... (vezi toată discuția)