avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract prestari servicii

In anul 2007 o asociatie de proprietari incheie un contract de prestari servicii cu o persoana fizica autorizata, urmand a se face plata in doua transe:
-prima transa in oct 2007 - care a fost si achitata
-cea de-a doua transa, ulterior, la o data convenita de ambele parti (asa scrie in contract).
In anul 2009 se schimba presedintele de asociatie. Acest contract, de existenta caruia nu stia nimeni (mai putin ex-presedintele asociatiei si prestatorul de servicii )dispare-nu a fost gasit niciodata in actele asociatiei. In anul 2013 apare prestatorul si cere banii( cea de-a doua transa) si ameninta ca face plangere penala actualului presedinte al asociatiei. Vreau sa stiu ce implica acest lucru. Poti veni dupa ,,n'' ani si cu nonsalanta sa ceri banii pentru acest contract umflat, bineinteles?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:20, 9 Octombrie 2013
Dar administratorul asociatiei este tot cel de pe vremea vechiului presedinte sau s-a schimbat si acesta? El ce stie despre contract?

In mod normal, la predarea actelor, daca a existat o schimbare de conducere trebuia sa existe in PV de predare-primire si acest contract in stadiu de derulare, adica de achitare. Exista? Presupun ca nu, daca noul presedinte nu stie nimic de contract.

In cazul acesta el nu are de ce sa se teama, chiar daca i se face plangere penala pentru ca poate dovedi cu acest PV ca nu a primit niciun contract care sa nu fi fost inca achitat.

Dar, e de intrebat si fostul presedinte ce stie despre aceasta chestiune.

Si ...una peste alta termenul scadent s-a cam perimat de la acel ulterior pana in 2013.
Prestatorul ce-a pazit? A dormit in acest timp? Trebuia sa fi trimis notificari de plata catre asociatie. A facut-o?

Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
elga50, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns!
S-a schimbat si administratorul odata cu presedintele. In PV de predare-primire nu apare acest contract. In schimb, asociatia a primit o notificare de plata in anul 2013 de la prestatorul de servicii, careia i s-a raspuns ca suma respectiva este prescrisa. Prestatorul a amenintat ca ii va face plangere penala actualului presedinte al asociatiei. Fostul presedinte era mana in mana cu prestatorul si de teama sa nu fie vazut contractul respectiv de catre locatari, l-a luat cu el cand a plecat. Intrebarea mea este: nu exista niciun termen de prescriere daca in contract nu se prevede termenul de plata? Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
nicoleta12., utilizator
Nu trebuia sa i se raspunda ca suma e prescrisa deoarece numai judecatorul prescrie sume datorate in functie de anumite conditii, iar in felul acesta se recunostea (deci se stia) despre sume de plata ramase de pe urma unui contract.
Din raspunsul trimis rezulta ca stiti ca aveti de platit ceva, dar nu mai vreti sa platiti pentru ca asociatia a hotarat ca suma e prescrisa.
Nu e corect.
Oricum, de baza ramane acel PV pe care noua conducere l-a primit la preluare si in care nu figureaza vreun contract despre care sa aiba vreo cunostinta in ce conditii s-a incheiat, ce s-a platit si ce nu s-a platit.


Multumesc frumos!
Spuneti-ne si noua ce fel de contract este, ce presta acel PFA fata de asociatie?
Apoi daca prestarea a fost in 2007 si fostul presedinte a achitat atunci jumatate, oare de ce nu a achitat pana in 2009, cand a fost schimbat din functie, de ce nu a achitat si cealata transa? Parca spuneati presedintele "era mana in mana cu prestatorul". Pai daca erau asa de legati de ce nu a platit pana in 2009?
Iar din 2009 pana acum am mai trecut inca vreo 4 ani. Acel prestator nu a solicitat niciodata banii in tot acest interval de timp?
Dar revin la nedumerirea initiala: ce presta PFA-ul fata de asociatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda asociatie proprietari ContSters305630 ContSters305630 buna ziua, sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. prietenul meu a fost administrator de bloc (2 scari dintr-un bloc de 4 etaje din cartierul Ferentari) in ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica - rate pe tabelul de cheltuieli lunare silviu1975 silviu1975 Buna ziua, @mulstumesc in avans Moderatorului \\"elga50\\". Suntem in plin proces de reabilitare termica. Mentionez ca nu toti porprietarii (4/18, ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari roxana moldovan roxana moldovan Este obligatoriu ca presedintele asociatiei de proprietari sa fie proprietar in imobilul care face obiectul asociatiei? Daca da, care este temeiul legal? (vezi toată discuția)