avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contracte cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contracte cu banca

Buna ziua.
Ma numesc Ioan si asi dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Care sunt obligatiile mostenitorilor (copii si sotie renuntatoare la mostenire dar cu un drept de abitatie viager si fara sursa de venit) , fata de banca, in cazul unui pensionar decedat ,care avea un card de pensii cu limita de credit in valoare de 1000 RON, un card de cumparaturi in valoare de: 2400 RON si un credit in suma de 3000 RON . Mentionez ca nu exista persoane codebitoare si nici asigurare de viata valabila. Familia a anuntat banca despre decesul debitorului printr-o copie a certificatului de deces. Ma intereseaza exact daca noi fiii suntem obligati sa achitam sumele datorate de defunctul nostru tata, cat mai repede, sau putem astepta ca banca sa ne solicite acest lucru in scris?
Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2013
mugabi, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:45, 8 Octombrie 2013
Daca preluati activul (casa, masina, etc) de la defunct, trebuie sa preluati si pasivul (datoriile), astfel incat o sa trebuiasca sa platiti si la banca.
Daca nu platesc, ma poate executa?
DA, daca sunteti mostenitor si nu renuntati la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Habitatie viagera dada269 dada269 In anul 2001 am cumparat un spatiu de locuit cu drept de habitatie pana la decesul proprietarului. In septembrie 2008 proprietarul a decedat si a lasat la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul unei persoane decedate? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara ipoteca in derulare, contractat anul trecut, fara coplatitor sau girant. La data respectiva, banca ... (vezi toată discuția)
Card de credit sonigeanina sonigeanina Buna ziua Va multumesc din suflet pentru ceea ce faceti si ma bucur foarte mult ca am gasit in sfirsit un ajutor.Am si eu o mare problema cu EOS KSI.In urma ... (vezi toată discuția)