In 2008 am infiintat un PFA. Am avut o idee pe care pana la urma am abondonat-o. Activatatea a fost practic nula, venituri 0 pe intreaga perioada.
In 2010 am decis sa inchid PFA-ul. Toate bune si frumoase pana azi - 3 ani mai tarziu cand primesc o decizie de impunere de la CNAS prin care mi se aduce la cunostinta ca am de platit aprox 1800 lei din care mai mult de jumatate dobanzi si penalizari reprezentand contributii pentru perioada sus amintita.
Exista obligatia de a plati aceste asigurari de sanatate inclusiv in ideea in care veniturile PFA-ului sunt 0 ?
Daca nu, ce se poate face pentru a indrepta aceasta situatie?
Mentionez si ca in perioada respectiva eram student - nu stiu daca conteaza, dar daca nu ma insel studentii beneficiaza oricum de asigurare de sanatate.
Opsnaj vs cnas
alyssa_anda
Buna seara!
Ma adresez cu o intrebare pe acest forum, in speranta ca voi gasi o lamurire.
Este vorba despre o situatie in care o persoana pensionata in ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.