Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea problema. Tatal meu si sora lui au mostenit de la parinti o suprafata de teren. De ani de zile, nu li se elibereaza titlul de proprietate. Pentru terenul respectiv exista un proces verbal de punere in posesie, insa - repet - nu li se da titlul de proprietate. In urma actionarii in justitie a autoritatilor responsabile, hotararea judecatoreasca - ramasa definitiva - obliga Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara sa intocmeasca actele ptr. eliberarea Titlului de proprietate si, de asemenea, obliga Prefectura judetului respectiv sa elibereze titlul de proprietate. Desi exista aceasta sentinta, reprezentantii celor doua institutii afirma ca nu pot elibera acest titlu de proprietate deoarece primaria care a facut punerea in posesie nu le-a pus la dispozitie actele necesare acestui demers. Iar primarul spune, la randul sau, ca nu poate elabora planul parcelar necesar din cauza ca alti cetateni care detin teren in acea zona nu au depus actele (unii sunt morti si nu au urmasi, deci nu au ce acte sa depuna) si, ca atare, elaborarea planului parcelar este imposibila.
In aceste conditii, cui ma pot adresa pentru ca sa oblige institutiile respective sa respecte hotararea judecatoreasca si sa elibereze titlul de proprietate? Multumesc foarte mult.
Executorului judecatoresc va adresati pt a-i soma sa puna in executare acea sentinta irevocabila.
De asemenea puteti introdce actiune in contencios administrativ avand ca oobiect obligatia de a face sub sanctiunea platii de daune pt fiecare zi de intarziere pana l apunerea in executare.
În cazul în care nu reuşiţi să executaţi o hotărâre definitivă, fiindu-vă refuzată arbitrar respectiva executare, puteţi iniţia o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Conform precedentului Hornsby v. Grecia, executarea hotărârii judecătoreşti face parte intrgrantă ia dreptului la un proces echitabil, iar, în cazul în care nu se poate realiza, poate fi constatată violarea Art. 6.1 al Convenţiei Europene, sub acest aspect.
Evident, pot fi încălcate şi alte drepturi, precum dreptul de proprietate ocrotit de Art. 1 al Protocolului 1 Adiţional.
Ehh ehh,staul roman si caile de urmat spre a-ti face dreptate,stiam de un caz asemanator proprietarul fiind un om bogat in vremea precomunismului,dupa incetarea ei au inceput demersurile pentru retrocedarea averii(casa pamant si etc) si ca sa vezi surpriza proprietarul de drept se tot judeca cu statul,caz ca si al d.voastra,pentru o parcela de pamant in imediata vecinatate al unei luxoase cartiere rezidentiale in expansiune,singurul impediment al dezvoltatorilor fiind accesul blocat la extindere cartierului din partea proprietarulul pamantului,si ca sa se rezolva problema s-a propus cumpararea ei,acesta fiind respins de proprietar acuma se gasesc tot felul de motive pentru a-l impiedica de a intra in posesia bunului,pentru a face cumva sa-l vanda(pe un pret muuult subevaluat acesta fiind si motivul neintelegerii)
Ar fi bine sa va interesati de la un avocat cam ce solutii ar fi ,urmati sfaturile care vi s-au dat,nu vreau sa va faceti nici o idee,poate ca doar birocratia este de vina,eu doar v-am povestit o intamplare
Plan cadastral
tutu12
In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament .
Primaria ... (vezi toată discuția)