avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina schimbata fara nici un document!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina schimbata fara nici un document!

Buna dimineata.
Fratele meu a avut o masina Passat 2.0 tdi inmatriculata pt numele mamei mele,din cauza asigurari.Acum cateva saptamani fratele meu a schimbat masina (Audi a6 3.0 tdi) fara sa faca nici un document cu cel cu care a schimbat ,act de vanzare c.,copie dupa buletin nimic,avand incredere in celalalt ca o sa trimite el prin posta,dar nimic pana acum.
Ce poate sa faca mama mea sa scape macar de impozit,cum poate sa scoata macar de la fisc avand in vedere ca nu are nici un document,nici macar cartea masinii?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:47, 10 Octombrie 2013
Pe langa aceste riscuri, toate amenzile incasate de respectivul sofer de la radarele mobile care nu il opresc dar ii trimit acasa automat amenzile, vor veni pe dvs.
Ati facut o mare prostie dupa parerea mea...
Incercati sa gasiti "cumparatorul" si somati-l sa vina cu actele spre a se legaliza schimbul...In caz contrar ii puteti sugera ca sunati la politie si raportati masina ca fiind furata...desigur ca e valabil si reversul....
Notificati detinatorul bunului auto cu obligatia parcurgerii procedurii legale de tranzactionare bun auto,sub sanctiunea suportarii cheltuielilor aferente actiunii in instanta de judecata
multumesc pt raspunsuri.
deci transactia asta a facut-o fratele meu,care este un pic indiferent,nu il intereseaza nmc,cel cu care a schimbat este bisnitar de masini,ultima data cand a vb cu el fratele meu el a promis ca o sa trimite un act de schimb ceva si copie dupa buletin,dar inca nimic,cam de o luna.
La solutia asta ne-am gandit deja,sa o declaram furata...
Daca o declarati furata ajungeti la alte probleme, fals in declaratii, fapta penala. Tot cu bisnitarul trebuie sa discutati, nu aveti niciun martor ca masina a fost data fara niciun act?
ba da,are un prieten care a fost martor la schimb

Alte discuții în legătură

Problema masina cumparata CioicaRoberto CioicaRoberto Salutare. Am cumparat un VW Passat de la un tip inmatriculat pe anglia. Iam dat o suma maricica, iar cand am verificat actele, omul sa facut grabit si nu am ... (vezi toată discuția)
Fapta de natura civila sau penala viorelv viorelv Va rog sa-mi răspundeți la următoarea întrebare,,cineva a vandut o mașină, contract de vânzare-cumpărare verbal,respectivul cumparator a vandut masina ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere retinut. bataie de joc la politie georgekaka95 georgekaka95 Undeva la sfârșitul lui Septembrie aveam un Passat din 99\' 1.8T. Foarte intretinuta masina.. Am văzut pe un grup de vânzare de pe Facebook un anunț al ... (vezi toată discuția)