avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum pot angaja personal pt. 20 zile?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum pot angaja personal pt. 20 zile?

voi avea o lucrare de executat pe firma pt. care imi trebuie muncitori necalificati pentru 20 zile, nu vreau sa le fac contract de munca pt. aceasta perioada, pot incheia contract de colaborare sau altfel de contract, ma candesc si la contributiile pe care trebuie sa le platesc.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 00:10, 29 Martie 2009
Nu vreti sa le faceti cntract dar trebuie.Daca pana la modificarea prin O.U.G. nr. 55/2006 astfel de conventiile civile erau posibile pentru prestatii de pana la 2 ore pe zi, la ora actuala tinand cont ca nu mai exista o limita in ceea ce priveste fractiunea de norma minima pentru care se pot incheia contracte individuale cu timp partial, conventiile civile nu se mai pot incheia decat pentru persoanele fizice autorizate.
si totusi stiu sigur ca exista societati care fac conventii civile pt. femei de serviciu de exemplu, de aceea am intrebat pentru a fi sigura de legalitatea acestora.
de fapt cred ca este vorba de contract civil nu conventii civile
Contracte civile, daca vreti, e legal conf. Codul Civil si nelegal conf. Codul Muncii.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
si totusi se folosesc contractele civile, se inregistreaza la itm aceste contracte,
va rog daca puteti sa-mi dati mai multe detalii despre ce contributii se platesc si daca trebuie inregistrate la itm
multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract civil morfeus morfeus Buna ziua! Am nevoie urgent de un raspuns....In cazul unui contract civil a carui impozit(final de 16%) este retinut la sursa, ce dovada poate aduce ... (vezi toată discuția)
Stat salarii la conventii civile CrinaV CrinaV Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti cum arata un stat de salarii la Conventii Civile? Daca aveti un model mi-l puteti trimite pe adresa: ... (vezi toată discuția)
Contract civil dana manea dana manea lucrez intr-o institutie publica. de carand am angajat pe cineva cu contract civil. nu stiu cum il platim. are o remuneratie bruta de x lei din care viram 10% ... (vezi toată discuția)