voi avea o lucrare de executat pe firma pt. care imi trebuie muncitori necalificati pentru 20 zile, nu vreau sa le fac contract de munca pt. aceasta perioada, pot incheia contract de colaborare sau altfel de contract, ma candesc si la contributiile pe care trebuie sa le platesc.
Nu vreti sa le faceti cntract dar trebuie.Daca pana la modificarea prin O.U.G. nr. 55/2006 astfel de conventiile civile erau posibile pentru prestatii de pana la 2 ore pe zi, la ora actuala tinand cont ca nu mai exista o limita in ceea ce priveste fractiunea de norma minima pentru care se pot incheia contracte individuale cu timp partial, conventiile civile nu se mai pot incheia decat pentru persoanele fizice autorizate.
si totusi stiu sigur ca exista societati care fac conventii civile pt. femei de serviciu de exemplu, de aceea am intrebat pentru a fi sigura de legalitatea acestora.
si totusi se folosesc contractele civile, se inregistreaza la itm aceste contracte,
va rog daca puteti sa-mi dati mai multe detalii despre ce contributii se platesc si daca trebuie inregistrate la itm
multumesc anticipat
Contract civil
dana manea
lucrez intr-o institutie publica. de carand am angajat pe cineva cu contract civil. nu stiu cum il platim. are o remuneratie bruta de x lei din care viram 10% ... (vezi toată discuția)